Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Také milujete lívance, vdolky a podobné dobroty? A vaši psi vždy jen mlsně slintají u stolu a nikdy nedostanou? A vy máte špatné svědomí. To nemusíte – upečte jim jejich vlastní! A navíc zdravé! Hlavními surovinami dnes budou sýr a mrkev. Tak zástěry do pasu, dámy a pánové a hurá na to!
Všichni známe situace, kdy nám naši psi koukají mlsně skoro do talíře a my jim samozřejmě nic nedáme, protože to pro ně prostě není vhodné. Třeba takové lívance nebo vdolky! A nám je to pak vlastně i líto, ale nakonec zvítězí přece jenom rozum. Ale co kdyby existovala varianta pro zvířata? A navíc zdravá? To by byla jiná káva! Ale co káva? Vdolečky a lívanečky…
Co budeme potřebovat?
Promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sýr a nastrouhanou mrkev, následně rukama dobře propracujeme. V misce důkladně rozšleháme vejce, mléko a olej. Poté nalijeme opatrně k mouce a pořádně promícháme, dokud se vše nespojí. Z těsta vytvoříme malé vdolečky, které vkládáme na pečící papír.
Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 – 25 minut. Před podáváním nesmíme zapomenout nechat vdolečky dostatečně vychladnout.
Máslo nebo margarín necháme povolit při pokojové teplotě, případně můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, přidáme směs vařené zeleniny, mouku a podle potřeby i mléko tak, abychom všechny ingredience zpracovali v kompaktní těsto. To necháme cca jednu hodinu odležet v ledničce. Následně rozkrájíme na menší kousky a na pomoučněném vále tvarujeme libovolně velké lívanečky.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na cca 200 °C přibližně 15 minut.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Foto: Michaela Weidnerová
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->