Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Přemýšlíte, jakou dobrotu vašemu čtyřnohému miláčkovi ukuchtit třeba k narozeninám? A co byste řekli na takový psí sulc ve tvaru dortu? A jak mu to bude šmakovat, se můžete přesvědčit i na doprovodném videu. Tak hurá na to!
Sulc je oblíbenou pochoutkou nejednoho z nás, tak proč by nemohl chutnat třeba i našim hafanům. Příprava není náročná a je velmi podobná variantě pro lidi, jen samozřejmě nebudeme solit, ani používat další ochucovadla. Fantazii, co se ingrediencí týče, se však meze nekladou.
Co budeme potřebovat?
3,5 litru vody
1 kg syrové vepřové kůže (lze zaměnit za vepřové nožičky nebo kolena)
2 větší mrkve (lze dát i více)
1 větší petržel (lze dát i více)
bylinky „dle chuti” (pivovarské kvasnice, mořské řasy,...)
Do velkého hrnce, nejlépe tlakového, nalijeme požadované množství vody a dáme vařit spolu s vepřovou kůží a zeleninou (mrkve, petržel) zhruba na dvě hodiny. Pokud nemáme tlakový hrnec, ale pouze „normální”, doba vaření se prodlouží.
Poté si z hrnce vyndáme mrkve, petržel a můžeme i pár kousků kůže, vše nakrájíme na kostičky a dáme stranou. V případě vepřových nožiček, či kolene, si maso obereme a nakrájíme, kůže vrátíme zpět do hrnce a kosti vyhodíme.
Kůže spolu s vývarem v hrnci pořádně rozmixujeme a přidáme zvolené bylinky (nemusí být). Směs přelijeme do vhodné nádoby (nejlépe silikonové, ze které se pak sulc snáze vyklopí) a přidáme nakrájené přísady. Pokud chceme pejskovi ještě více dopřát, můžeme přidat i jiné druhy zeleniny, nebo třeba pokrájená vařená kuřecí srdíčka.
Následně formu zakryjeme (např. folií) a vložíme do chladu minimálně na 2,5 - 3 hodiny. Ideální je však nechat sulcík chladnout až do druhého dne, aby krásně ztuhl. Poté už ho jen vyklopíme z formy, popřípadě i dozdobíme dle libosti a můžeme servírovat.
To, co nezkrmíme během následujících tří dní, můžeme zamrazit a dát pejskovi příště.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->