Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Dovedli byste si Vánoce představit úplně bez cukroví? To asi těžko, že? Byt či dům vám ale nemusí provonět jen „obyčejné“ a každoročně připravované kousky, ale i něco moc prima na zub pro vaše pejsky. Co tedy takhle zkusit některý z našich osvědčených tipů?
Pečení vánočního cukroví je tradicí skoro v každé naší domácnosti a bez toho by to prostě nebylo ono. A co bychom to byly za hospodyňky, kdybychom neupekly alespoň pár druhů také pro naše chlupaté kamarády. A jako takovou malou specialitu vám nabízíme i recept na jedlé ozdoby na vánoční stromeček.
Co budeme potřebovat?
V receptu postupujeme stejně jako v receptu na játrové sušenky, tedy játra s dýní, mrkví, vločkami a kořením rozmixujeme. Hmotu pak po lžíci dáváme do tvořítek nebo vykrajovátek na cukroví na plech vyložený pečícím papírem. Na ilustrační fotce vidíte upečená kolečka, ale můžeme použít v podstatě jakýkoliv tvar. Každou kouličku ozdobíme ještě do syrové hmoty kousky ovoce (třeba borůvkami, malinami, banánem), semínky, zeleninou nakrájenou na tenké proužky nebo vykrájené vykrajovátkem tvaru hvězdičky… Záleží to zcela na vaší fantazii, můžete přidat i sýr, který se dobře tvaruje. Ozdobičky pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut. Následně ještě dosušíme v troubě, aby nám na stromečku vydržely alespoň přes svátky.
Co budeme potřebovat?
Brusinky s dýní nakrájenou na kostičky dáme vařit i s kořením. Jakmile se směs rozvaří a odpaří se aspoň polovina vody, necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme vločky, vejce, případně lžíci medu a smícháme na hmotu, kterou lžící klademe na plech vyložený pečícím papírem a následně tvoříme placičky. Do každé placičky ještě posadíme tři až čtyři borůvky dle velikosti ovoce. Pečeme na 180 stupňů 25 minut. Pak už si jen pochutnáváme my i naši chlupatí kamarádi.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Michaela Weidnerová
Foto: Lucie Koukalová, Michal Ninger
http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/
Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->