Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Obtížně a ne zrovna nadšeně luštíte složení na obalu krmiva či pamlsků svého psa? Není vám lhostejné, jakou dobrotu sní? A k tomu rádi vaříte, ale nemáte tu správnou inspiraci či recept? Máme pro vás tip. Sledujte naše stránky, právě začínáme „vařit“!
Co naplat, je to tak! Za kus žvance šel by mnohdy i nejlepší přítel člověka světa kraj. Nakonec zkusme někdy pozorovat, s jak labužnickým výrazem naši pesani konzumují svoji krmi. Konečně není tedy ani divu, že pro mnoho z nich je ten správně lákavý pamlsek i nejlepší možnou odměnou za dobře provedený cvik. A je zajímavé, že většina hospodyněk tak ráda podstrojuje nejenom své rodině, ale i našim čtyřnohým kamarádům. Někdy ale chybí inspirace…
A tak jsme si v redakci řekli, že vám s tím tak trochu pomůžeme a popostrčíme vás v kulinářské aktivitě a seberealizaci. Ode dneška se tedy pravidelně dvakrát do měsíce můžete těšit na zbrusu novou rubriku „Recepty“, a to vždy v pondělí každý sudý týden. Dnes začneme notoricky známými játrovými pamlsky, na které existuje hned několik zaručeně osvědčených receptů. Tak jdeme na to!
Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru, směs následně vylijeme na papírem vyložený plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme přibližně 25 minut na 180 °C. Poté nakrájíme na finální kousky, necháme vychladnout a uložíme do mrazáku.
Připravíme si plech a dáme na něj pečící papír. V mixéru rozmixujeme polohrubou mouku s ovesnými vločkami a s práškem do pečiva a přesypeme to do velké mísy. Pak rozmixujeme syrová játra a vložíme je k této sypké směsi, přidáme nastrouhanou mrkev, lososový nebo olivový olej, vajíčka a bylinky. Pokud je směs moc řídká, přidáme mouku, když je moc hustá, přidáme vodu či bílý jogurt. Potom co nám z toho vznikne pevné těsto, rozválíme ho a začneme vykrajovat libovolné tvary. Posléze je rozložíme na plech a můžeme potřít mlékem nebo vajíčkem. Nakonec je vložíme do trouby a pečeme na 180°C dokud nám nepřipadají hotové (cca 25 minut, ale radši hlídat, každá trouba peče jinak).
V mixéru rozmixujeme syrová játra a přidáme vejce, olej, bylinky a vodu a poté postupně zapracováváme celozrnnou mouku s práškem do pečiva. Ze všech ingrediencí vytvoříme těsto, na vále vysypaném hladkou moukou vyválíme plát cca 0,5 cm vysoký a poté vykrajujeme libovolné tvary. Následně klademe na vymazaný plech, potřeme vejcem nebo mlékem a pečeme při 210°C do růžova. Po vychladnutí skladujeme v lednici či mrazáku.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Foto: K. Gerstbergerová
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->