Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Vadí vám, když váš pes požírá venku kdejaký fujtajbl a také bůhví čí ho…? Tak my ho v této vášni drobet podpoříme, protože si kromě mini frgálů připravíme i speciální hovínka ke konzumaci více než vhodná. A uvidíte sami, jaká to bude mňamka…
Tentokrát si můžete za použití rozmanitých surovin vyzkoušet opravdu netradiční recepty s ještě méně obvyklými názvy. Ovšem vaši čtyřnozí miláčci tu snahu jistě náležitě ocení. Věřte, že v mističkách nezůstane vůbec nic a ještě se budou tvářit, jako že nejméně čtrnáct dní o jídlo ani nezavadili. Tak pojďme na to!
Co budeme potřebovat?
Těsto:
Náplně
maková
tvarohová
2 lžíce nízkotučného tvarohu
1 žloutek
hrušková
drobenka: 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce kokosu, 1 lžíce mletého lněného semínka
Uvařenou dýni rozmačkáme, smícháme s vločkami, vejcem a čočkovou moukou a vypracujeme hladké těsto (asi jako na bramborové knedlíky). Z těsta utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme kousky. Ty následně vyválíme v dlani do kuliček. Na plechu s pečícím papírem kuličky prstem obaleným v mouce zmáčkneme do placičky, ve které je uprostřed nižší prohlubeň. Do díry po prstu dáme jednotlivé náplně. Z množství těsta se dá udělat 21 malinkých koláčků, tudíž na každou náplň vyjde cca 7 koláčků. Náplně jsou nejjednodušší. Z tvarohu a žloutku ušleháme jednu náplň, z máku, vody a koření další a hrušku pomačkáme vidličkou, přidáme skořici a máme třetí náplň. Každý jednotlivý koláček posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 30 minut.
Co budeme potřebovat?
Na dozdobení: kousek mozzarelly, sušená játra (psí pamlsek)
Do mixéru dáme oba druhy masa, přidáme brokolici, dýni, jablko, rýži, polentu, oregano, skořici a mleté semínko a vejce a vše umeleme na nelepivou kaši. Tu dáme do sáčku na zdobení. Plech vyložíme pečícím papírem. Následně pomocí sáčku na zdobení vytvoříme na plechu hovínka. Pečeme na 200 stupňů 35 minut. Můžeme dozdobit mouchou, kterou vytvoříme jednoduše ze sušených jater a mozzarelly. Z jater je tělíčko a na křídla vykrojíme tvar ze sýra. Jednotlivé komponenty lepíme na hovínko třeba pomocí tvarohu nebo paštiky či domácí směsi pro lízací podložky na hru se psem.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Michaela Weidnerová
Foto: Lucie Koukalová, Jitka Metličková
http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/
Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->