Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 39. díl

Vadí vám, když váš pes požírá venku kdejaký fujtajbl a také bůhví čí ho…? Tak my ho v této vášni drobet podpoříme, protože si kromě mini frgálů připravíme i speciální hovínka ke konzumaci více než vhodná. A uvidíte sami, jaká to bude mňamka…


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 39. díl

Tentokrát si můžete za použití rozmanitých surovin vyzkoušet opravdu netradiční recepty s ještě méně obvyklými názvy. Ovšem vaši čtyřnozí miláčci tu snahu jistě náležitě ocení. Věřte, že v mističkách nezůstane vůbec nic a ještě se budou tvářit, jako že nejméně čtrnáct dní o jídlo ani nezavadili. Tak pojďme na to!

Mini frgály

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 39. díl

Co budeme potřebovat?

Těsto: 

  • 100 g vařené dýně
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 3 lžíce čočkové mouky (z červené čočky)
  • 1 vejce

Náplně

maková 

  • 2 lžíce mletého máku
  • trocha vody 
  • trocha mleté skořice, mletého badyánu a koriandru

tvarohová

2 lžíce nízkotučného tvarohu

1 žloutek

hrušková

  • 1/2 hodně zralé hrušky
  • špetka skořice

drobenka: 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce kokosu, 1 lžíce mletého lněného semínka

Uvařenou dýni rozmačkáme, smícháme s vločkami, vejcem a čočkovou moukou a vypracujeme hladké těsto (asi jako na bramborové knedlíky). Z těsta utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme kousky. Ty následně vyválíme v dlani do kuliček. Na plechu s pečícím papírem kuličky prstem obaleným v mouce zmáčkneme do placičky, ve které je uprostřed nižší prohlubeň. Do díry po prstu dáme jednotlivé náplně. Z množství těsta se dá udělat 21 malinkých koláčků, tudíž na každou náplň vyjde cca 7 koláčků. Náplně jsou nejjednodušší. Z tvarohu a žloutku ušleháme jednu náplň, z máku, vody a koření další a hrušku pomačkáme vidličkou, přidáme skořici a máme třetí náplň. Každý jednotlivý koláček posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. 

Hovínka

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 39. díl

Co budeme potřebovat?

  • 100 g mletého hovězího (nejlépe BIO)
  • 50 g mletého krůtího (BIO)
  • 40 g syrové brokolice
  • 20 g syrové dýně
  • 20 g jablka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce vařené rýže
  • 3 lžíce polenty
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce mletého lněného semínka

Na dozdobení: kousek mozzarelly, sušená játra (psí pamlsek)

Do mixéru dáme oba druhy masa, přidáme brokolici, dýni, jablko, rýži, polentu, oregano, skořici a mleté semínko a vejce a vše umeleme na nelepivou kaši. Tu dáme do sáčku na zdobení. Plech vyložíme pečícím papírem. Následně pomocí sáčku na zdobení vytvoříme na plechu hovínka. Pečeme na 200 stupňů 35 minut. Můžeme dozdobit mouchou, kterou vytvoříme jednoduše ze sušených jater a mozzarelly. Z jater je tělíčko a na křídla vykrojíme tvar ze sýra. Jednotlivé komponenty lepíme na hovínko třeba pomocí tvarohu nebo paštiky či domácí směsi pro lízací podložky na hru se psem. 

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Michaela Weidnerová

Foto: Lucie Koukalová, Jitka Metličková

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

 

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (40 článků)



    -->