Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Čtyři týdny uběhly jako voda a my pro vás máme opět domácí recepty na obohacení jídelníčku vašich čtyřnohých kamarádů. Vyzkoušet si můžete dva typy masových dobrot, které můžete využít jako pamlsky na procházce nebo třeba při tréninku!
Nebudeme si nic nalhávat, ale naši psi jsou především masožravci, proto jim v kuchyni tentokrát společně „vykouzlíme“ něco opravdu z masa. Vyzkoušet tedy můžete krůtí sušenky, či hovězí karbanátky nebo úplně nejlépe rovnou obojí! Tak se na to podíváme…
Krůtí maso rozsekáme na malé kousky nebo umeleme, přidáme sýr, rozdrcený česnek, petrželku, rozšlehané vejce a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku, kvasnice a nakonec i olej. Mícháme tak dlouho, dokud se všechny ingredience řádně nespojí a vznikne kompaktní hmota. Lžičkou následně vykrajujeme menší hrudky, které pečeme přibližně 20 minut na plechu vyloženém pečícím papírem při cca 200 – 220 °C. V případě potřeby uchováváme v ledničce.
Všechny ingredience spolu důkladně promícháme a tvoříme malé placičky nebo kuličky v závislosti na velikosti našeho psa. Pečeme 15 – 20 minut nejlépe v teflonové nádobě a v troubě předehřáté na 250 °C. Hotové karbanátky jsou hnědé a křupavé. Podáváme vychladlé a v případě nutnosti skladujeme v ledničce.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Foto: Michaela Weidnerová
“Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními?
Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz!
Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme. „
Blíží se Vánoce a s nimi i spousta radostí – a starostí! Jak se připravit na svátky tak, ...
Ostatní-->