Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Caesar salát pro psa? Nebo slepice s haluškami a ktomu ještě polévka? No, kdo to kdy slyšel? Ano, i takové mňamky můžeme bez obav servírovat našim čtyřnohým miláčkům, až jim to bude zbytek rodiny zcela po právu závidět. A vy se tentokrát dozvíte jak na to!
Hlavní chod s přílohou je v našem lidském jídelníčku celkem běžnou záležitostí stejně tak jako polévka, ovšem v té psí kuchyni na to moc zvyklí nejsme. A právě proto se tentokrát naučíme dvě a možná i tři takové dobroty připravit a ani na tom není nic těžkého. Doufáme, že se vám to povede a vaši pesani se budou ještě dlouho oblizovat.
Co budeme potřebovat?
Králičí maso dáme vařit například do papiňáku na 40 – 45 minut. Mezitím si v menším hrnci uvaříme pohanku s dýní a fazolkami. Maso po uvaření obereme od kostí a necháme vychladnout. Poté jej natrháme na kousky, přidáme vařenou pohanku, dýni a fazolky, nasekané listy římského salátu, nasekaný čerstvý fenykl, bylinky, zakápneme olivovým olejem a můžeme přidat i trochu králičího vývaru. Na závěr dáme navrch pár hoblinek parmazánu (vzhledem k obsahu soli jen velmi málo) a dozdobíme plátky sušené červené řepy.
Co budeme potřebovat?
Slepici nejrychleji uvaříme v papiňáku asi za 40 minut. Poté ji obereme a necháme maso vychladnout. Mezitím si připravíme halušky. Ty můžeme připravovat v páře nebo v troubě či na pánvi. Při použití například parního hrnce se pohanka s dýní uvaří za cca deset minut. Poté přidáme rozšlehané vajíčko, majoránku a vaříme dalších deset minut. Můžete si ale pohanku s dýní uvařit klasicky v hrnci, pak scedit, přidat vajíčko a tuto směs dát ve formě placiček péct do trouby na 180 stupňů cca 15 - 20 minut, anebo placičky usmažit na trošce oleje na pánvi. Po vychladnutí placičky nakrájíme na proužky. Do misky dáme kousky masa ze slepice, přidáme hrst zelí, halušky, nasekané listy salátu, kousky čerstvého ovčího sýra (musíme hlídat opět obsah soli, dáme raději jen pár kousků) a zakápneme olejem.
A pokud zbydou halušky a maso i s vývarem, můžete pejskovi ještě uvařit výbornou polévku. Do slepičího vývaru dejte vařit kousky dýně a mrkve, přidejte rozmarýn a tymián a po uvaření vše rozmixujte. Pak už jen do psí misky nalijete vývar, přidejte kousky slepičího masa, kousky halušek, a jestli zbyl ještě ovčí sýr, přidejte též pár kousků a můžete ještě dozdobit sušenou červenou řepou.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Michaela Weidnerová
Foto: Lucie Koukalová, Eva Polívková
http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/
Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.
Stresuje vašeho čtyřnohého kamaráda návštěva veteriny a vy nevíte co s tím? Tak to nejste ...
Veterina-->