Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Velikonočním pondělím vrcholí nejkrásnější svátky jara a my v rámci tradičního kuchtění nezapomínáme ani na naše psy. Víte třeba, že velikonoční nádivku můžete upéct i pro ně? A nejen tu…
Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem, ke kterému se váže spousta tradic, zvyklostí a také specifických pokrmů. Ve většině domácností se pod různými dobrotami stoly doslova prohýbají, a tak není vůbec divné, že existuje i spousta receptů pro naše čtyřnohé mazlíčky. A my opět vybíráme dva z nich.
Co budeme potřebovat?
Maso uvaříme do měkka, scedíme a nakrájíme spolu s pečivem na drobné kostičky. Směs vyskládáme do vymazané zapékací nádoby, zalijeme vývarem z masa a rozšlehanými žloutky a necháme dostatečně vsáknout. Poté promícháme s najemno nasekanými kopřivami (v případě, že jsou čerstvé, nejdříve spaříme) a s bylinkami. Na závěr ještě opatrně zašleháme hustý sníh z bílků a pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Podávat lze teplé i studené.
Všechny sypké ingredience včetně škvarků důkladně promícháme dohromady. Ve vzniklé směsi vytvoříme uprostřed důlek, do kterého pomalu nalijeme rozšlehané vejce spolu s olejem a vývarem a rukama vypracujeme těsto. Nejprve necháme na teplém místě přibližně hodinu odpočívat a poté vyválíme asi 6 mm plát, ze kterého vykrajujeme libovolné velikonoční tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě předehřáté na cca 190 °C, po deseti minutách ztlumíme na 150 °C a dopékáme ještě dalších deset minut. Hotové cukroví krásně voní a má narůžovělou barvu. Po vychladnutí skladujeme v uzavřené dóze na suchém místě.
Foto: Michaela Weidnerová, Iveta Panýrková
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Společně otevíráme letos již předposlední okénko našeho Adventního kalendáře, které by ...
Adventní kalendář 2024Jistě jste si už stačili všimnout, že se pomalu blíží nejnáročnější, ale zároveň ...
Pro začátečníky ...Obecně-->