Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 12.díl

Dva týdny uběhly jako voda a my vám nabízíme další dva recepty do vaší psí kuchařky. A jste zvědaví, které ingredience budeme používat tentokrát? Budete se divit, z čeho všeho lze připravit dobroty do psí tlamičky! Tak ať jim to pěkně mlaská!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 12.díl
Radek Anděl 19.3.2018 50907x Zdraví

Věřte, nevěřte, ale péct pro pejsky jde ze všech možných i nemožných surovin. Třeba i z tvarohu nebo z dětské výživy. A není to vůbec nic složitého. Nakonec sami uvidíte, jak se budou hafani olizovat a možná vám na to budou tajně chodit i ostatní členové rodiny. A proč nakonec ne? Jsou v tom přece jen samé dobré věci.

Tvarohové kuličky               

Co budeme potřebovat?recepty pro psy

  • 1 odtučněný tvaroh
  • 1 žloutek
  • 6 lžic mléka
  • 6 lžic spařeného lněného semínka
  • 4 šálky ovesných vloček

Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme těsto. Recept můžeme ozvláštnit dle fantazie například přidáním sýra, různých druhů mletého masa nebo bylinek. Poté tvoříme kuličky úměrně podle velikosti našeho pejska. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 15 minut při teplotě cca 200 °C. Po upečení by kuličky měly být pěkně křupavé. Před podáváním necháme zcela vychladnout!

Keksy z dětské výživy                      

Co budeme potřebovat?recepty pro psy

  • 1 šálek polohrubé mouky
  • 1 šálek sušeného odtučněného mléka
  • 1 sklenice dětské mrkvové výživy
  • 1 sklenice dětské výživy s krůtím masem a zeleninou

Smícháním všech přísad dohromady nám vznikne tužší těsto, které na vále vyválíme a poté vypichujeme libovolné tvary. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté krátce pečeme v troubě předehřáté na přibližně 220 °C.  Keksy jsou hotové v okamžiku, kdy mají lehce nahnědlou barvu. Necháme zcela vychladnout a poté skladujeme na suchém místě.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová, Marie Krejčová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz!
Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...