Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Už jste se na eCanis také nemohli dočkat dalších zajímavých tipů na nejrůznější mňamky pro své čtyřnohé kamarády? Tak je tady další porce nevšedních receptů, které můžete klidně hned vyzkoušet! Přejeme, ať se dílo podaří!
Když se řekne slovo frgály, každý si jistě představí vynikající valašské koláče, které nemají široko daleko konkurenci. No, a když se řekne hovínko, co si každý představí, je asi jasné a není třeba to více rozebírat. Nicméně obojí lze připravit jako dokonalou pochoutku pro psy a my vám nyní poradíme jak. Jdeme na to!
Co budeme potřebovat?
Těsto:
Náplně:
MAKOVÁ
TVAROHOVÁ
Drobenka: 1 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce kokosu, 1 lžíce mletého lněného semínka
Uvařenou dýni rozmačkáme, smícháme s vločkami, vejcem a čočkovou moukou a vytvoříme hladké těsto (asi jako na bramborové knedlíky). Z těsta utvoříme váleček, ze kterého ukrajujeme kousky. Ty následně vyválíme v dlani do kuliček. Na plechu s pečícím papírem kuličky prstem obaleným v mouce zmáčkneme do placičky, ve které je uprostřed nižší prohlubeň. Do díry po prstu dáme jednotlivé náplně. Z množství těsta se dá udělat 21 malinkých koláčků, tudíž na každou náplň vyjde cca 7 koláčků. Náplně jsou nejjednodušší. Z tvarohu a žloutku ušleháme jednu náplň; z máku, vody a koření další a hrušku pomačkáme vidličkou, přidáme skořici a máme třetí náplň. Každý jednotlivý koláček posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 30 minut.
Co budeme potřebovat?
Do mixéru dáme oba druhy masa, přidáme brokolici, dýni, jablko, rýži, polentu, oregano, skořici, mleté semínko a vejce. Vše umeleme na nelepivou kaši. Tu dáme do sáčku na zdobení. Plech vyložíme pečícím papírem. Následně pomocí sáčku na zdobení vytvoříme na plechu hovínka. Pečeme na 200 stupňů 35 minut. Můžeme dozdobit mouchou, kterou vytvoříme jednoduše ze sušených jater a mozzarelly. Z jater je tělíčko a na křídla vykrojíme tvar ze sýra. Jednotlivé komponenty lepíme na hovínko třeba pomocí tvarohu nebo paštiky či domácí směsi, která se dává na lízací podložky.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Michaela Weidnerová
Foto: Lucie Koukalová, Jitka Metličková
http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/
Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.
Hlavními ingrediencemi dnešního kuchtění jsou ryby. Že je váš pes nežere? Tak to zkuste a ...
Zdravá výživa-->