Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Měli byste opět chuť připravit si pro svého psa nějakou domácí mňamku? Pak si můžete společně s námi zkusit upéct dvoje další výtečné, ale hlavně zdravé pamlsky. Tak šup, šup, jdeme na to!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl
Michaela Weidnerová 13.3.2021 138074x Výživa

Výhodou domácího pečení pamlsků je možnost velké variability a obměňování surovin tak, aby vašemu čtyřnohému kamarádovi nezevšedněly. A to se určitě hodí zejména při výcviku, a také si můžete dobře vychytat, co pejskovi nejvíce šmakuje. A třeba to budou právě koláčky s kuřecím masem a zelím nebo pohankové kytičky.

Koláčky s kuřecím masem a zelím

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Co budeme potřebovat? 

140 g vařeného kuřecího masa (může být i pečené, třeba zbytek od oběda, ale pozor na sůl a koření!) 

200 g ovesných vloček 

20 g dýně Hokaido 

1 mrkev

1 lžička lněných semínek (roztlučených v trošce vody)

1/2 lžičky chia semínek

hrst kysaného zelí 

2 vejce

Mrkev a dýni nastrouháme na jemném struhadle. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme nahrubo mleté ovesné vločky, dvě vejce, semínka a zelí. Vše dobře smícháme, aby se ingredience dobře spojily. Ze hmoty tvoříme malé kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pak na ně přiložíme vidličku a utvoříme placičky. Pečeme na 180 stupňů 25 minut dozlatova. 

 


 

Pohankové kytičky

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Co budeme potřebovat?

50 g pohankové mouky (+ na dosypání v případě lepivého těsta a na podsypání na válu) 

60 g ovesných vloček 

lžíce nasekané hladkolisté petržele 

lžička bazalky (může být sušená… v případě, že pejsek nemá rád voňavé pamlsky, dejte půl lžičky, aby víc cítil maso)

1/2 lžičky sušeného drceného šípku (přidává se hlavně v případě nachlazení pejska jako výborný zdroj vitaminu C, takže je vhodné péct pamlsky se šípkem hlavně na podzim a v zimě) 

60 g jablka 

30 g celeru

1/2 lžičky Chia semínek

80 g masa (měla jsem zrovna vařené kuřecí krky, ale můžete dát jakékoli maso nasekané najemno) 

1 lžíce tvarohu

1 vejce

Jablíčko a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vločky, semínka, maso, tvaroh, vejce, bylinky, šípek a nakonec sypeme mouku. Vše dobře propracujeme na hladké těsto. V případě, že se těsto lepí, přisypeme ještě mouku. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm plát a vykrajujeme malinké kytičky (v případě pejska o váze zhruba 20 kg a více, vykrajujeme samozřejmě větší, tyhle by v tlamičce ani necítil). Kytičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Kytičky se hodí na výcvik nebo hru se psem. 

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Michaela Weidnerová

Foto: Lucie Koukalová

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (40 článků)



    -->