Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

Máte již plány na léto? A jak to vidíte s podzimním programem? Jeden zářijový víkend stojí za to si zarezervovat, jelikož se bude konat velkolepá akce, na kterou letos nemusíte vyrazit do zahraničí. Chtěli byste zjistit, ve kterém psím sportu se u nás tento rok koná mistrovství světa? Podrobnosti se dozvíte v následujících řádcích…


Témata: Dog Puller
Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!
Simona Šimíčková 24.5.2024 2443x Tam nesmíte chybět

Ať už jste zkušeným závodníkem, nováčkem v Dog Pulleru nebo jeho nadšeným fanouškem, zarezervujte si v diáři termín 14. – 15. 9. 2024. Budete mít příležitost předvést v kynologickém areálu Pesopark v Uhříněvsi vaše dovednosti a soutěžit s dalšími týmy z celého světa nebo svým fanděním pomoci k vítězství právě svým favoritům. Tato významná akce se vrací po šesti letech do ČR, v roce 2018 se vůbec první mistrovství světa v tomto sportu konalo také u nás. Díky bohatému doprovodnému programu si přijdou na své všichni milovníci psů bez rozdílu věku, ale také rodiny s dětmi, pro které bude otevřena speciální dětská zóna i soutěžní aktivity.

Sport pro sprintery i hopíky

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

Psí sport Dog Puller vznikl v roce 2012 na Ukrajině. V České republice se začal trénovat v roce 2016, kdy sem Puller přivezla majitelka společnosti RebelDog Daniela Duchková. Ta se od té doby neustále stará o podporu tohoto krásného sportu, který za osm let získal mnoho příznivců.

Jedná se o společnou aktivitu psa s psovodem, v níž se snoubí intenzivní fyzický trénink s rozvojem psa po psychické stránce. To celé navíc z pohledu psa formou hry se dvěma fialovými kruhy
– Pullery.

Dog Puller má dvě soutěžní disciplíny, Running a Jumping, každá se odehrává ve vyznačeném závodním poli.

Running spočívá ve střídavém běhání psa pro Puller na obě strany hřiště, jeho chytání v pohybu v Catching zóně a přinášení zpět do Startovní zóny. Zde pes Puller pouští na zem nebo předává psovodovi. Závodní pole má 10 x 30 metrů a skládá se ze tří čtverců. Střední pole je Startovní zónou, krajní pole jsou Running zóny a za nimi je prostor pro chytání Pulleru (Catching zóna), která není omezená. Disciplína trvá 90 vteřin a házejí se střídavě dva Pullery.

Jumping spočívá ve střídavém skákání z Pulleru na Puller se zákusem do něj ve výskoku. Stejně jako při Runningu se používají střídavě dva Pullery. Soutěží se ve středním poli, které má 10 x 10 metrů. Disciplína trvá také 90 vteřin. U této disciplíny se bodují výskoky podle kvality jejich provedení.

Jedná se o společnou aktivitu psa s psovodem, v níž se snoubí intenzivní fyzický trénink s rozvojem psa po psychické stránce. To celé navíc z pohledu psa formou hry se dvěma fialovými kruhy – Pullery.

Co nás čeká na závodním poli

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

Tento sport se dělí na Dog Puller klasický a Dog Puller MICRO, což je varianta upravená pro pejsky pod 5 kg. Obě varianty mají své vlastní kategorie. Ty budou na mistrovství rozděleny na oficiální a neoficiální.

V klasickém Dog Pulleru se bude soutěžit v oficiálních kategoriích Mini (psi do výšky 36 cm v kohoutku), Midi (psi o kohoutkové výšce od 36,01 cm do 47 cm), Maxi (psi o kohoutkové výšce od 47,01 cm), Drive (plemena s vysokou rychlostí jako jsou border kolie, kelpie a jejich kříženci) aHeavyweight (psi molossoidního typu a další psi, kteří nejsou schopni vyvinout vysokou rychlost a hbitost v důsledku plemene a fyzické konstituce).

Neoficiálními kategoriemi v klasickém Dog Pulleru jsou Štěňata (pejsci všech velikostí od tří do dvanácti měsíců věku), Senioři (psi všech velikostí starší osmi let) a Hobby, což je kategorie pro psy, kteří ještě v žádném závodě nenastoupili do oficiálních kategorií. V kategorii Hobby se bude závodit podle upravených pravidel a úplní nováčci tak budou mít skvělou možnost okusit svůj první závod přímo na mistrovství světa.

V Dog Pulleru MICRO nastoupí oficiálně pejsci pouze v kategorii Dospělí. Neoficiálními kategoriemi jsou pak Štěňata (od tří do dvanácti měsíců věku) a Hobby opět pro ty, kdo ještě nikdy nenastoupili do oficiálních kategorií.

Na všechny oficiální disciplíny je nutné se zaregistrovat prostřednictvím registračního formuláře, který je zveřejněn na webu. Stejně tak je nutná rezervace do všech hobby kategorií.

Na všechny oficiální disciplíny je nutné se zaregistrovat prostřednictvím registračního formuláře, který je zveřejněn na webu. Stejně tak je nutná rezervace do všech hobby kategorií.

Každý může zkusit štěstí

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

V rámci mistrovství světa nás navíc čekají zábavné disciplíny, kterých se může zúčastnit úplně každý, nehledě na jeho zkušenosti s Dog Pullerem. Tyto disciplíny jsou nazvány Extra Challenges. 

Mix kombinuje v jedné disciplíně Running s Jumpingem a Round je zase o něco rychlejší Running, ve kterém si však zaběhá i psovod. Pokud si chcete užít zábavu se svým psem, Mix i Round jsou tou pravou volbou pro vás.

Přichystány jsou také dvě disciplíny speciálně pro menší děti s názvy Skittles a Pin the Puller. Děti se mohou trefit Pullerem do kuželek, kde je potřeba nejen síla, ale také přesnost a chytrost anebo si zaházet s Pullery na kolíky a vyzkoušet tak svou přesnou trefu. Děti si budou moci obě disciplíny užívat po celé dva dny. 

Starším dětem a všem dospělým doporučujeme disciplíny Puller Darts a Hit It. Obě disciplíny jsou bez pejsků a prověří vaši dokonalou přesnost. 

Do Extra Challenges je možné se zaregistrovat předem přes registrační formulář, nebo se k účasti rozhodnout a přihlásit až přímo na místě u stánku Registrace.

V rámci mistrovství světa nás navíc čekají zábavné disciplíny, kterých se může zúčastnit úplně každý, nehledě na jeho zkušenosti s Dog Pullerem.

Přijďte si užít příjemný víkend

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

Po celý víkend bude k dispozici Calming zóna, která je určena k odpočinku lidí i pejsků. Své služby zde psím sportovcům nabídne i fyzioterapeutka. Pro chvilky zábavy a pohody mezi jednotlivými závody bude připravena také Kids zóna, ve které děti spolu s vámi mohou vybít či dobít baterky podle aktuální nálady a potřeby.

Pro všechny milovníky nakupování budou připraveny stánky, u kterých si budete moci koupit nějakou radost pro sebe nebo vašeho psa. Komu by ze všeho toho sportu a nakupování vyhládlo, bude mít příležitost se i výborně najíst a napít ve stáncích s občerstvením. 

Mistrovství světa v Dog Pulleru letos v ČR!

Díky sponzorům, bez nichž by se tato akce nemohla konat, jsou pro vás připraveny úžasné ceny, o které stojí za to soutěžit. Generálním partnerem tohoto mistrovství, ale i celého Dog Pulleru v České republice je firma RebelDog, která je také výhradním dovozcem Pulleru od společnosti Collar do České republiky. Ostatní sponzory budou organizátoři postupně odhalovat na webu Kynologického spolku sportu Dog Puller i na sociálních sítích.

Pečlivý výběr byl kladen i na trofeje, které maximálně vystihují atmosféru celého mistrovství. Jejich vzhled je zatím tajemstvím, ale rozhodně je na co se těšit! 

Na již zmíněném webu a sociálních sítích se brzy objeví i krásný merch, a to v několika jedinečných kolekcích.

Vám všem, kdo se Dog Pulleru věnujete závodně nebo pouze pro radost i všem ostatním milovníkům pejsků a dobré nálady, kterou nám předávají, vzkazuje předsedkyně Kynologického spolku sportu Dog Puller Helena Pozníčková Hejzlarová: „Hlavním cílem je užít si celé dva dny. Proto neváhejte a dorazte za námi. Těšíme se na setkání s vámi a vašimi pejsky.“

 

Simona Šimíčková

Foto: archiv Dominiky Rubášové a Kynologického spolku sportu Dog Puller, z. s.

 

https://www.dogpuller.cz/mistrovstvi-sveta-2024/

https://www.instagram.com/dog_puller_klub/

https://www.facebook.com/dogpullerklubCZ

http://www.pesopark.cz/

https://www.rebeldog.cz/

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Interiérová klec pro psa

Krásná interiérová klec nabízí nejen místo k odpočinku pro vašeho psa, ale je i vkusným doplňkem dovnitř každého bytu, či domu. Její vrchní desku lze využít jako odkládací stolek na dekorace, či potřeby po vašeho čtyřnohého parťáka.

ZB000796
od 6 650
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->