Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 4.díl

Blíží se nám čas adventní a hospodyňky už začínají pomalu, ale jistě šílet. Kromě shánění vánočních dárků právě nyní hlavně s vervou uklízí a pečou cukroví. A tak si tentokrát a potom ještě i příště společně napečeme i pro naše zvířecí miláčky.


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 4.díl

Určitě přemýšlíte, jakými laskominami o nadcházejících nejkrásnějších svátcích v roce potěšíte své nejbližší a možné byste měli chuť připravit i něco neobvyklého a čistě vánočního do psí mističky. Dovolujeme si vám tedy právě dnes pár tipů nabídnout.

Vánoční cukroví pro psy poprvé – Banánový zázrak       banán 

Co budeme potřebovat?

  • 240g ovesných vloček
  • 125ml odstředěného mléka
  • 1 vejce
  • cca polovina rozmixovaného banánu
  • 1 čajová lžička medu

Všechny suroviny důkladně promícháme, prohněteme a na pomoučněném vále zpracujeme v kompaktní hmotu. Poměr přísad je orientační, závisí i na velikosti banánu, případně je tedy adekvátně upravíme. Vzniklé těsto rozválíme a formičkami vypichujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 30 minut při 150 °C. Po vychladnutí skladujeme v suchu a chladu.

Vánoční cukroví pro psy podruhé – Zeleninová srdíčka     zelenina          

Co budeme potřebovat?

  • 250g nadrobno nakrájené nebo rozemleté zeleniny dle vaší fantazie (mrkev, celer, řapíkatý celer, petržel, brokolice, lilek, paprika, cuketa…)
  • 4 lžíce oleje (lněný, olivový, ostropestřecový, rybí…)
  • 3 lžíce vody
  • 270g celozrnné mouky
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (mohou být, ale není nutné)

Smícháme nakrájenou směs zeleniny s vodou, olejem a bylinkami, následně přidáme celozrnnou mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme na vále vysypaném trochou mouky a vyválíme přibližně 1cm vysoký plát. Poté tvořítkem vykrajujeme srdíčka a pečeme při 180 °C asi 15 minut nejlépe na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlé cukroví skladujeme v ledničce nebo někde v chladu, kde vydrží dva až tři týdny.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (40 článků)



    -->