Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Blíží se nám čas adventní a hospodyňky už začínají pomalu, ale jistě šílet. Kromě shánění vánočních dárků právě nyní hlavně s vervou uklízí a pečou cukroví. A tak si tentokrát a potom ještě i příště společně napečeme i pro naše zvířecí miláčky.
Určitě přemýšlíte, jakými laskominami o nadcházejících nejkrásnějších svátcích v roce potěšíte své nejbližší a možné byste měli chuť připravit i něco neobvyklého a čistě vánočního do psí mističky. Dovolujeme si vám tedy právě dnes pár tipů nabídnout.
Všechny suroviny důkladně promícháme, prohněteme a na pomoučněném vále zpracujeme v kompaktní hmotu. Poměr přísad je orientační, závisí i na velikosti banánu, případně je tedy adekvátně upravíme. Vzniklé těsto rozválíme a formičkami vypichujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 30 minut při 150 °C. Po vychladnutí skladujeme v suchu a chladu.
Smícháme nakrájenou směs zeleniny s vodou, olejem a bylinkami, následně přidáme celozrnnou mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme na vále vysypaném trochou mouky a vyválíme přibližně 1cm vysoký plát. Poté tvořítkem vykrajujeme srdíčka a pečeme při 180 °C asi 15 minut nejlépe na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlé cukroví skladujeme v ledničce nebo někde v chladu, kde vydrží dva až tři týdny.
Tak si dejte „do nosu“, pejskové!
Foto: Michaela Weidnerová
Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.
Také byste rádi skvěle stopovali a napadá vás v této souvislosti spousta všetečných ...
Stopařská poradna-->