Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.
Máte sami rádi sekanou či jiné zapečené masové dobroty? Teď můžete podobné laskominy připravit i pro svého psa a uvidíte, jak mu budou šmakovat. Stačí se jen důkladně seznámit s dnešní porcí receptů! Tak hurá do kuchyně!
Hlavní ingrediencí v tomto dílu našeho společného kuchtění je maso, které se bude ještě s dalšími přísadami zapékat v troubě. Už při představě provoněné kuchyně něčím podobným se budou sbíhat sliny nejenom vašim pejskům, ale dokonce i vám samotným. Psí pekáček a psí sekaná jsou totiž jasná volba!
Maso nejprve nakrájíme na kostičky a poté smícháme s ostatními přísadami. Vzniklou směs vložíme do zapékací misky a zalijeme bujónem. Nejprve pečeme asi deset minut zprudka v předehřáté troubě na cca 200 - 220 °C (lze připravit i v mikrovlnné troubě) a následně ještě dalších deset minut dopékáme při 170 – 180 °C. Podáváme jako hlavní chod v okamžiku, kdy pokrm zchladne na pokojovou teplotu.
Všechny ingredience smícháme dohromady, případně podle potřeby přidáme vodu a vypracujeme těsto hladké konzistence. Směs můžeme podávat syrovou nebo upečenou. V druhém případě ji dáme do pekáčku nebo jiné nádoby do výšky 4 – 5 cm, důkladně upěchujeme a pečeme při teplotě cca 180 °C přibližně 20 – 30 minut.
Foto: Michaela Weidnerová, Eva Durasová
-->