Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Pokrok ani módu nezastavíme. Před několika desítkami let nám na venčení nebo trénink stačila tepláková souprava, později to byl tzv. šusťákový komplet, ale dnes je to životní styl. Pokud někdo pejskaří, bez výcvikové vesty se prostě neobejde – tak to prostě je!


Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Stejně tak, jak stoupá poptávka po kynologických oděvech, tak máme možnost si i vybírat. A my v redakci jsme tak již dávno učinili. Protože jak mnozí víte, prakticky ve všem upřednostňujeme české výrobce, není tomu jinak ani v případě oblečení na cvičák nebo na procházky se psem. S radostí si vám dovolujeme představit firmu Oděvy Hotový, kteří od nynějška oblékají redakci největšího internetového kynologického magazínu eCanis. A proč jsme se tak rozhodli? Možná vám to prozradí odpovědi majitele…

Pane Hotový, než spolu začneme hovořit o vaší firmě, ráda bych našim čtenářům trochu představila vás. Jakého máte psa a čemu se s ním v rámci kynologie věnujete?

Psy jsem měl vždy rád a patřili k nám domů. Momentálně mám staršího psího parťáka Runnera, který je příslušníkem nejpočetnějšího psího plemene, tedy je to německý ovčák v typu Rex. Pracuje velice slušně a věnujeme se spolu pracovní a speciální kynologii dle SKS TART a to od roku 2013. Naposledy jsme spolu soutěžili loni na podzim ve Velké ceně obranářů TART Mělník. Runnerovi v té době bylo devět let a za jeho výkony jsem na něj opravdu pyšný. Je jasné, že v tom věku nemůže konkurovat mládí, nicméně pracoval srdcem a to byla krása. „Děkuji ti, parťáku.“

Za ten největší úspěch považuji náš společný vztah, který pochopí jen opravdový pejskař. O „vavříny“ nejde!

TART je spíše o praktickém výcviku, což je mému srdíčku velice blízké. Co vy osobně považujete za úspěch, nebo kam až se vám podařilo se svým svěřencem dojít?

Považuji za úspěch, že jsem začínal jako úplný laik a s výstavním psem jsem dokázal složit zkoušky ZVV3 a T2. Na výstavách jsme splnili podmínky pro výběrovou třídu VA 4, na výstavě veteránů Zaječice 2022 jsme získali titul nejlepší veterán – V1. Avšak za ten největší úspěch považuji náš společný vztah, který pochopí jen opravdový pejskař. O „vavříny“ nejde. To je jen takovou třešničkou na dortu.

Já už vím, že na vás letos čeká nová výzva v podobě čtyřnohého přírůstku do rodiny. Prozradil byste nám něco víc?

Zůstávám věrný německým ovčákům, bude to opět „Rex“. Povedu ho stejným způsobem jako mého Runnera. Nadále se budeme věnovat pracovní a speciální kynologii TART.

Takže nyní již víme, že jste pejskařem srdcem i duší. Přejdeme tedy pomaličku k vaší firmě. Jste ředitelem, ale také majitel oděvní firmy Oděvy Hotový. Čím vším se zabýváte, jak dlouho a kde sídlíte?

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Naše rodinná firma vznikla v roce 1994. Vyrábíme pracovní, konfekční, volnočasové i specializované oděvy. Zásobujeme gastronomické, zdravotnické a strojírenské provozy. Dodáváme oděvy řemeslníkům i automobilovým závodům. Pracujeme na vlastní kolekci oděvů pro sport a kynologii. Naše firma sídlí na Vysočině ve městě Jemnice, poblíž rakouských hranic.

Vy se tedy specializujete také na kynologické oděvy, což je v tuto chvíli pro nás asi tím nejzajímavějším. Kdy jste se rozhodl, že se vydáte i tímto směrem, který výrobek byl tím prvním nebo jak to vlastně všechno začalo?

Myšlenka vyrábět oděvy i pro kynologii vznikla v roce 2015, kdy jsme ušili pro mě a kamaráda bundu, vestu a kalhoty. Výrobky jsme po praktické, materiálové a střihové stránce testovali až do roku 2020. V tomto roce jsme je také převedli do průmyslové výroby a neustále inovujeme a vyvíjíme nové vzory. Logo naší firmy jsme si nechali v roce 2021 zaregistrovat jako ochrannou známku.

    Kolečko vyznačuje písmeno „O“ a znamená Oděvy.

    Písmeno „H“ znamená Hotový.

    Dohromady tedy Oděvy Hotový

Asi každý nebo každá z nás je trochu parádnice a dnes je velká móda si vše pěkně barevně sladit. Jenže já osobně chovám velké psy a ze zkušenosti vím, že nejen při výcviku, ale také při hře s míčem dochází k drobným nehodám, které odnáší moje oblečení. Ovšem vaše věci jsou, jak to jen říci, vysoce odolné. Mohl byste se pokusit vysvětlit našim čtenářům, o čem se tady snažím hovořit?

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Kynologické oděvy vyrábíme z kvalitního českého materiálu s vysokou odolností oděru a vodoodpudivou impregnací. Tento materiál je vhodný zejména pro výcvik psů. V tomto případě jde především o výdrž a praktičnost oděvu než o nějaké „parádění“.   Právě při chovu větších plemen oceníte odolnost našich oděvů. Neznamená to ale, že nemůžete naše oděvy používat pro volnočasové aktivity. Právě naopak, rozjeli jsme i kolekci pro rybáře. I kynolog může být zároveň rybářem.

Kynologické oděvy vyrábíme z kvalitního českého materiálu s vysokou odolností oděru a vodoodpudivou impregnací!

To máte pravdu a nemusím chodit daleko. Můj manžel je kynologem, který má dva psy a také rybářem v jedné osobě. Má od vás kalhoty, které používá také v práci (lesník) a nemůže si je vynachválit. Ale to jsem maličko odbočila. Co všechno u vás pejskaři i nepejskaři najdou?

Šijeme bundy a vesty – s kapucí, límcové, kalhoty a kraťasy v různých provedeních. Bundy, vesty i kalhoty děláme bez podšívky, se slabou nebo silnější fleecovou podšívkou. Šijeme také oděvy pro figuranty. Dále u nás najdete výcvikové sukně – kilty, vodítka a další doplňky od našich partnerů.

Sama velmi oceňuji a moc ráda jsem využila možnost nechat si cokoliv upravit na míru dle svých požadavků a přání? Je to standardní služba?

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Ano, na e-shopu tuto možnost zatím nenajdete, ale nabízíme ji. V případě zájmu nás stačí kontaktovat prostřednictvím e-mailu. Střihové úpravy provádíme v profesionálním systému Gerber. Nabízí nám širokou škálu možností úpravy střihů. Individuální úpravy pro jednotlivé zákazníky si uložíme a není problém i za několik let vytvořit stejný výrobek se stejnými rozměry.

Razíme heslo „náš zákazník, náš pán“, úprava na míru tedy není žádným problémem!

Asi jako jediný, nyní si ale opravdu nejsem jistá, máte zajímavé kombinace kynologických oděvů s maskáčem. Když by mi to někdo říkal, asi bych tomu nevěnovala velkou pozornost, ale na druhou stranu musím přiznat, že to vypadá skvěle. Jak vás to napadlo?

V naší firmě pracuje i náš syn, který je velmi vášnivým rybářem. Kolekci oděvů pro rybáře šijeme v maskáčovém provedení a zde vznikla myšlenka proč nezkusit maskáčové vzory přidat i do kynologické kolekce.

Jezdíte také na kynologické akce. Máte již plán alespoň na první půl rok 2023? Kde vás můžeme potkat?

Ano, jezdím osobně na kynologické akce, kde bývám jejich partnerem a sponzorem. Máme prodejní stan a vozím s sebou k přímému prodeji naše výrobky, které si lze na místě vyzkoušet. Tyto akce mě naplňují různými myšlenkami a podněty, které čerpám od svých kynologických kolegů.

Můžeme se potkat na těchto partnerských akcích:

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Oblastní výstava Dobšice 9. 4. 2023

Tartové závody Mělník 21. – 23. 4. 2023

Oblastní výstava Mimoň 29. 4. 2023

Obranářský závod Srbská Kamenice 5. – 7. 5. 2023

Border Kolie Kácov 13. – 14. 5. 2023

SKS TART Obranářský závod Záblatí u Prachatic 27. 5. 2023

Cvikovský obranář 2023 Cvikov 28. 5. 2023

Memoriál Jiřího Hvězdy Podhradí 2. - 4. 6. 2023

Velká cena MP Liberec 10. 6. 2023

Obranářský závod ZKO Cheb 24. 6. 2023

Oblastní výstava Litoměřice 8. 7. 2023

Klubová výstava vítězů NO Znojmo 12. – 13. 8. 2023

Zlaté české ručičky aneb, pokrok nezastavíme!

Kromě osobní účasti na kynologických akcích jsou i akce, kde budeme jen partnerem a sponzorem z důvodu, že není možné být na dvou akcích současně. Na těch budete moci vidět naši reklamu a bude možné vyhrát naše dárkové poukazy.

Krajská výstava ZKO Kolín Borky 22. 4. 2023

Liga KK Strmilov 6. 5. 2023

O pohár starosty městyse Slavětín nad Ohří 3. 6. 2023

Je možné si u vás objednat třeba na výcvikovou vestu, řekněme, výšivku či potisk svého plemene či loga klubu?

Ano, není žádný problém si objednat výcvikovou vestu ze svojí výšivkou. Při větším odběru je možné získat slevu, řešíme to individuálně. Takže pro případné zájemce je opravdu ideální nás kontaktovat. Věřím, že vždy najdeme společně výhodné řešení. 

Tak! Jdeme pomalu ke konci našeho povídání. Je pořád ještě kraj roku a chystáte tedy pro letošek nějakou novinku? Tedy pokud je to vůbec je možné takto prozradit nebo nastínit…

Chystáme novinky v podobě nepromokavých výrobků s podlepovanými švy, membránou a stoprocentní větru odolností. Materiál bude mít vodní sloupec cca 18.000 mm a zároveň bude paropropustný. Tuto myšlenku zatím vyvíjíme a testujeme.

To zní opravdu velice dobře a již nyní vím, že to budu nutně potřebovat. A dokázal byste ještě na závěr lidem říci, proč právě vaše oděvy?

Výrobky vyvíjíme dle našich dlouholetých zkušeností a dbáme na vysokou kvalitu české výroby.

Tak já jdu obléknout vaši vestu a kalhoty a vyrážím se psy ven. A vám moc děkuji za rozhovor.

 

Iveta Panýrková

Foto: Oděvy Hotový

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->