Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Víte, že již tento víkend začíná dlouho očekávaná MET konference? A pokud ještě nejste plně rozhodnutí, zda se máte účastnit, tak tu pro vás máme malou ochutnávku...


Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Úplně první ročník MET konference otevřou známá trenérská jména, jako jsou Jean Donaldson nebo František Šusta. Potkají se 6. a 7. března 2021 spolu s dalšími kolegy z Česka, USA, Austrálie a Francie. Návštěvníci však mohou zůstat pohodlně usazení ve svých křeslech – konference moderního etického tréninku bude totiž virtuální.

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Víkendový program zahájí František Šusta. „Zkušenosti z praxe posledních let mi ukazují, že existuje určitá skupina signálů mezi člověkem a psem, ze kterých lze ve společném životě sestavovat podle potřeby většinu potřebných zpráv mezi člověkem a psem. Bohužel řadu z nich pejskaři často nenacvičí a ve společném rozhovoru se psem jim pak chybějí slova,“ uvádí trenér svou přednášku, při níž odhalí více o těchto signálech a zároveň o své chystané knize. Americkou trenérku Jean Donaldson mohou čeští pejskaři znát především díky třem knihám, které u nás vyšly. Jde o tituly Lidé a psi: Střet kultur, To je moje! a Od sebe! Donaldson bude ve své přednášce porovnávat klasické a operantní podmiňování. Z USA se připojí také Grisha Stewart, která je v současnosti velmi vyhledávanou trenérkou a řečnicí. Na konferenci popíše svou metodu BAT, skrze kterou pracuje zejména s reaktivci.

František Šusta

RNDr. František Šusta, PhD. nenazývá sám sebe kynologem, ale trenérem zvířat. Ještě předtím, než se začal věnovat práci se psy, byl totiž tzv. zootrenérem a měl tedy tu úžasnou možnost aplikovat metodiku tréninku pozitivním posilováním na nejrůznější druhy živočichů, kteří mají k trenérským chybám mnohem menší toleranci než běžný pes. I v současné době, kdy se soustředí hlavně na psy a jejich majitele, si udržuje spolupráci s některými zoo a trénuje i „nepsí“ zvířata.

Je autorem mnoha odborných i popularizačních článků o pozitivním tréninku, napsal tři knihy a u jedné je spoluautorem. Je také členem mezinárodních organizací trenérů zvířat ,jako jsou IMATA (pro trenéry mořských savců) a ABMA (hlavně zootrenéři), od které získal celkem 5 awardů.

Jeho hlavní motto je stejné jako název webu či jeho první knihy: „Trénink je rozhovor.“

O prezentaci

Pár slov pro společný život

 

V této přednášce bude poprvé představen koncept mojí nově připravované knihy. Zkušenosti z praxe posledních let mi ukazují, že existuje určitá skupina signálů mezi člověkem a psem, ze kterých lze ve společném životě sestavovat podle potřeby většinu potřebných zpráv mezi člověkem a psem. Bohužel řadu z nich pejskaři často nenacvičí a ve společném rozhovoru se psem jim pak „chybějí slova“. Nejde jen o chvíle tréninku, ale i společného soužití. Můžeme si vlastně přímo vytvořit společný jazyk domluvy mezi námi a naším psem, slova, ze kterých pak sestavíme potřebné věty. Podoba každého toho slova, ať už od člověka k psovi nebo od psa k člověku, záleží na vás. Důležitý je jejich obsah a to, aby ho obě strany chápaly stejně. Přednáška představí nejen ona potřebná slova, ale podá i některé návody, jak si je se psem vzájemně vysvětlit.


 

Francouzi Cristina a Aurélien Budzinski navazují na Turid Rugaas. Její koncept konejšivých signálů zkoumají s laboratorní přesností. Dvojice představí výzkum, díky kterému budeme moct lépe pochopit vnímání světa v psím těle.

Cristina a Aurélien Budzinski

Jsou psí behavioralisté z Francie, certifikovaní Turid Rugaas. Nadchli se do porozumění psů a jejich chování. A proto se rozhodli studovat je z vědeckého hlediska. Již řadu let provádějí terénní studie, při nichž pozorují psy a měří jim puls. Spojením svých zkušeností s výcvikem psů a shromažďováním údajů od mnoha velmi odlišných psů dokázali objevit fascinující fakta o tom, co psi dělají přirozeně a proč to dělají.

O prezentaci

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Porozumění je nejlepší způsob, jak se učit

To je krédo manželů Budzinských. Proto vždy touží dozvědět se více o všech možných aspektech života psa, včetně chování, ale také fyziologie a dokonce i psychologie. Emoce jsou velkou součástí toho, jak se psi vyrovnávají se životem. Cílem studií francouzského týmu je do hloubky sledovat chování psů a poté lidem nabídnout další způsob, jak chápat psí prožívání. Svou práci již představili v několika zemích (Norsko, Itálie, Rakousko, Belgie, Francie, USA a Tchaj-wan) a pokračují v dalších terénních studiích a pozorování psů v různých kontextech, aby lépe porozuměli tomu, jak se tato zvířata chovají a jak jim můžeme pomoci lépe se vyrovnat se životem.


 

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Trenérka Radecha Spudilová vychází ze své praxe na veterinární klinice a vysvětlí, jak s pejskem nacvičit dobrovolnou spolupráci během ošetření, aby se stříhání drápků nebo například odběr krve u veterináře obešlo bez scén. Nicole Vošvrdová drží se svou fenkou jako jediná ve střední Evropě nejvyšší certifikát pro vyhledávání stromů napadených kůrovcem. Na konferenci se zaměří na nosework, jehož je instruktorkou. Dvoudenní informační nálož zakončí trenér a organizátor MET konference Robert Zlocha se svým novým přístupem k tahání na vodítku, které úspěšně eliminuje u svých psích klientů. „Nápad uspořádat online konferenci vlastně přinesla karanténa. Pozvané hosty bych samozřejmě rád uvítal v Praze, ale takto mají návštěvníci možnost užít si tento jedinečný trenérský koktejl najednou. Velkou výhodu vidím v tom, že si lidé nemusí přednášky pustit hned první březnový víkend, ale také kdykoli během následujících třech měsíců,“ doplňuje Zlocha.

Radecha Spudilová

Vystudovala jsem ČZU v Praze. Zvířata, hlavně psi, mě provázejí i v profesní sféře. Během studií i po nich jsem byla zaměstnána ve veterinární nemocnici pro malá zvířata s nepřetržitým provozem. Posledních dvanáct let pracuji jako trenérka psů pozitivními metodami, po dobrém. Jedním z mých oblíbených témat je právě problematika dobrovolné spolupráce psů během ošetření, kde využívám i zkušenosti z veteriny.

O prezentaci

Ošetření po dobrém – sen každého majitele, veterináře i psa

 

- co je to ošetření se souhlasem a jak to funguje

- jak se se psem můžeme během ošetření domlouvat

- proč strategie „psa prostě přidržet a pak odměnit” často nefunguje

- jak pracovat psem, který se bojí kapiček do uší, kleštiček na drápky nebo třeba teploměru

- jak přesvědčit psího neposedu, aby se nechal vykoupat a vysušit a nehodit při tom ručník do ringu


 

Z Austrálie se připojí Jennie Harvey, která představí v Česku zatím neznámý projekt čichacích zahrad. Tyto prostory speciálně uzpůsobené pro nejsilnější psí smysl dokáží chlupáče uklidnit, zrelaxovat, příjemně vybít a upevnit vztah mezi psem a jeho páníčkem.

Jennie Harvey

Jennie dokončila v roce 2018 vyhlášené studium International Dog Trainer Education od Turid Rugaas, které následovalo po absolvování kurzu Certified Behaviour Training Instructor (CBATI) v roce 2015. S eklektickým přístupem k výcviku psů pravidelně navštěvuje vzdělávací semináře v Austrálii a zámoří. Pořádala zde též první (beznadějně vyprodaný) seminář s Turid Rugaas. Koncept  čichacích zahrad je stále známější. Myšlenka pochází od Turid Rugaas, dále ji rozvíjeli její studenti a  stále více lidí se inspiruje.

O prezentaci

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Čichací zahrady

Jennie Harvey již léta přednáší a také inspiruje veterináře, aby přizpůsobili svou praxi čichovým potřebám svých čtyřnohých návštěvníků.

Jennie se podělí o to, jak dát strukturu čichající zahradě. Jak optimálně využít prostor. Co psi potřebují, aby našli mentální stimulaci bez rozrušení. Jak můžete prostor didakticky využít pro majitele atd. Ten, kdo zná zásady čichacích zahrad, je může uplatnit v psí školce, v behaviorální terapii, u ošetřovatele, u veterináře.

Ve spolupráci s Elizabeth Muir vyvinula Jennie projekt Busselton Snuffle Garden Project, který vytváří bezpečné a mentálně stimulující prostředí, které u psů podporuje zvědavost a důvěru. Projekt se nyní může pochlubit řadou dvorů, zahrad a nemovitostí a přilákal celosvětový zájem a chválu.


 

Nicole Vošvrdová

Jsem studentkou Fakulty lesnické a dřevařské při ČZU v Praze, kde se zabývám od roku 2017 v rámci doktorského studia vyhledáváním stromů napadených lýkožroutem smrkovým (Ips typographus) pomocí psa.

S červeným diplomem jsem vystudovala kynologii a reprodukční biotechnologii na ČZU, kde jsem se v rámci bakalářské a diplomové práce věnovala metodě pachové identifikace (s těmito pracemi jsem se umístila na 2. a 3. místě na studentské vědecké konferenci).

Pět let jsem pracovala jako pomocná vědecká síla v Centru pro výzkum chování psů při ČZU, kde jsem poprvé přičichla k pachovým pracím. Mám za sebou čtyřměsíční praxi u firmy Snifferdogs Sweden, která se jako první v Evropě začala zabývat vyhledáváním stromů napadených lýkožroutem smrkovým v praktických podmínkách.

V roce 2020 jsem se svou fenkou belgického ovčáka splnila jako první ve střední Evropě nejvyšší certifikaci k detekci stromů napadených lýkožroutem smrkovým.

Od roku 2018 dělám instruktora noseworku a v roce 2020 jsem spustila první běh kurzu na výcvik psů k detekci stromů napadených lýkožroutem smrkovým. Neustále se snažím vzdělávat a to nejen v oblasti pachových prací, proto absolvuji nejrůznější semináře na různá kynologická témata.

O prezentaci

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Nosework známý/neznámý

Nosework - obecné info

Typy terénů

Typy vzorků

Jak postavit terén

All clear signal


 

Grisha Stewart

Grisha Stewart je autorkou, mezinárodní přednášející, trenérkou psů a online školitelkou psí školy se sídlem v Oregonu, která se specializuje na psí reaktivitu. V roce 2003 založila v Seattlu výcvik psů Ahimsa, který prodala zaměstnankyni v roce 2015. Grishin tým Ahimsa získal řadu ocenění, včetně Best of Seattle a Best of Western Washington.

Grisha je původně vystudovanou matematičkou (má titul v matematice a učila na vysoké škole).

 

Knihy:

Behavior Adjustment Training: BAT for Aggression, publikovaná v roce 2011

The Official Ahimsa Dog Training Manual: A Practical, Force-Free Guide to Problem Solving & Manners, publikovaná v roce 2012

BAT 2.0, vydaná 2016

O prezentaci

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Metoda BAT pro reaktivce

Úvod do metody BAT (behavior adjustment training). Tuto metodu vymyslela sama Grisha Stewart. Po celém světě ji se svými psy používá na sto tisíc lidí. Štěká váš pes, vrčí nebo je dokonce schopný ostatní psy nebo lidi pokousat? Nebo se možná krčí v rohu?

Zjistěte víc o BAT, technice, která vašemu psovi ukáže, jak se uvolnit a chovat se více sociálně. Jak lépe pracovat se psem na vodítku. Praktické tipy, jak udržet vaši rodinu a psa v bezpečí. Přednáška bude užitečná také pro profesionální trenéry, kteří se chtějí seznámit s BAT.


 

Robert Zlocha

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Jmenuji se Robert Zlocha a jsem profesionálním trenérem psů. Lidé mě často vnímají jako někoho, kdo rozumí psům a umí je téměř cokoliv naučit. Nejpodstatnější část mé práce ale spočívá v předávání těchto znalostí lidem. Jde mi o to, aby si je rychle osvojili a stali se trenéry svých vlastních psů. Učím ostatní, jak správně reagovat v různých situacích, které život se psem přináší.  

S klienty a jejich pejsky pracuji každý den. Krom toho také přednáším o různých tématech, která pejskaře zajímají nebo trápí, píšu odborné články a učím jiné trenéry.

Bez soustavného vzdělávání a práce na sobě by to však nešlo. Nové informace a zkušenosti sbírám v Česku i v zahraničí. Za poslední léta jsem absolvoval více než padesát kurzů a seminářů. Jezdím na konference a stáže k nejlepším světovým trenérům, protože mě zajímá, co dělají jinak než ostatní.

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

To nejcennější poznání si však odnáším z lekcí se svými klienty. Více než tisícovka klientů se psy sto třiceti různých plemen mi pomohla výcvik, výchovu a jednotlivá cvičení postavit tak, aby je mohli využít takřka všichni psí majitelé.

Trenérem však nejsem odjakživa. Původně jsem vystudoval finance v Česku i zahraničí a pracoval v korporátním bankovnictví. Zdravotní problémy s očima zatíženýma obrazovkami a silnými zářivkami mi nakonec pomohly udělat životní změnu a stát se trenérem psů. Pokud vás můj příběh zajímá, podívejte na mé rozhovory v Českém rozhlase Radiožurnálu nebo například v magazínu Forbes.

O prezentaci

Inovativní metoda proti tahání na vodítku


 

Jean Donaldson

Jean je zakladatelkou a hlavní instruktorkou The Academy for Dog Trainers. Akademie oslavila v roce 2019 své dvacáté výročí. Je čtyřnásobnou vítězkou Maxwellovy ceny The Dog Writers 'Association of America. V roce 2017 byla Jean zvolena, aby vytvořila Dog Training 101 pro The Great Courses.

 

Knihy:

Lidé a psi: Střet kultur

Od sebe!: Průvodce agresí psa vůči psovi

To je moje! Jak zvládat příliš vlastnické chování psů

O prezentaci

Užijte si MET konferenci s trenéry z celého světa z pohodlí svého gauče!

Profesionálové v oblasti aplikovaného chování jsou obvykle obeznámeni se základy fungování operativního a klasického podmiňování, ale mnohým chybí kritické detaily, které by jim pomohly efektivně obsáhnout složitější podmínky. Tato prezentace se ponoří do detailů optimalizace aplikovaného operantu a klasického podmínění, prozkoumá interakci mezi nimi a poskytne protokol, jak zvolit.

 

Všechny přednášky si budete moct vyslechnout v češtině nebo v kvalitním českém překladu. Po každé prezentaci bude půlhodinový prostor na dotazy „z publika“. A jako dárek dostane každý návštěvník přeložený kurz od americké trenérky Emily Larlham alias Kikopup, který se týká soužití více psů v jedné domácnosti. Vstupenky na konferenci jsou k dostání na www.metkonference.cz. Projekt najdete také na Facebooku a na Instagramu.

 

Foto: archiv Roberta Zlochy

https://www.metkonference.cz

https://www.psitrenink.cz

https://www.facebook.com/psitrenink.cz/

https://www.instagram.com/robertzlocha_psitrenink.cz/

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->