Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Povaha psa podle horoskopu

Máte rádi horoskopy? A už jste slyšeli o tom, že existuje i horoskop pro psy, který nám řekne, co všechno můžeme u svého chlupatého kamaráda očekávat podle data jeho narození? Pojďte se tedy nechat překvapit a třeba se i trochu pobavit…


Témata: Psí horoskop
Povaha psa podle horoskopu
Marie Trauškeová 3.12.2022 1160x Zajímavosti

Tentokrát zabrousíme tak trochu jiným směrem, a to ke psím horoskopům. Pokud máte rádi ty lidské, třeba vás bude zajímat, jak jsou na tom naši psí parťáci. Nezapomínejte však, že je třeba to brát s velkou nadsázkou, a že ani horoskopem bychom neměli omlouvat nevyhovující psí chování. Vždy nejvíc záleží samozřejmě na výchově našeho psa a také na jeho genetice.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Povaha psa podle horoskopu

Beran je typickým vůdcem smečky, který nerad dělá kompromisy. Tento pes bývá první kdekoliv. Touží se zapojit do nejrůznějších výzev. Tito psi jsou rychlí, temperamentní a rádi podstupují extrémy. Jsou také velmi silní, energičtí a dynamičtí – zdá se, že se nikdy neunaví. Pokud máte takového psa, připravte se na dlouhé procházky. Nedoufejte, že vše skončí krátkým kolečkem kolem domu, naopak takový pes bude vyžadovat i po příchodu domů, abyste znovu někam vyrazili. Rád bude vykonávat mnoho různých činností, i když budou zcela odlišné. Psi narození v tomto znamení jsou velmi zvědaví a stateční. Nezřídka se díky tomu zapletou do nebezpečných situací. Co se týče zdraví, nejčastěji trpí na bolesti hlavy a úpaly. Potřebují hodně prostoru a neomezenou možnost pohybu. Ploty ani klece většinou takové jedince nezastaví. Zatouží-li po svobodě, jsou velmi chytří a vynalézaví. Pokud mají na věc svůj názor, ani dlouhý trénink s nimi často nehne. Jako nejvhodnější páníčci se pro ně zdají být lidé narození ve znamení Lva a Střelce, jelikož bývají povahově stabilní a trpěliví a dokážou se s velkou energií Berana vypořádat. Méně stabilní lidé by s tímto energickým a nezávislým psem jen těžko hledaly klid a harmonii.

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Povaha psa podle horoskopu

Psi narození ve znamení Býka jsou pilní, silní, nehluční a rozhodní. Mohou ostatní vést, ale neřídí je. Sami mají laskavou povahu a jsou velmi přátelští. Svému vůdci se podřizují a umí dělat kompromisy. To nejlepší, co takovému jedinci můžeme dát, je být mu co nejvíce nablízku. Pokud odcházíte z domova, měli byste psovi nechat nějaký předmět s vaší vůní, aby dobu odloučení lépe snášel. Tito psi bývají spíše línější. Milují, když jsou hýčkáni. Upřednostňují pohodu domova před pobytem v drsném terénu. Nicméně procházky v přírodě a jízdu autem milují. Psi narození ve znamení Býka mohou být ale také velmi tvrdohlaví, a tak se s nimi někdy těžko trénuje. Jsou oddáni svému majiteli a nemají tendenci utíkat z domova. Podobně jako lidé, jsou i psi v tomto znamení poměrně majetničtí a pohlídají si vše, o čem si myslí, že jim patří. Pozor bychom si měli dát hlavně při manipulaci s jídlem, to si hlídají obzvlášť. Nedivte se také, když najdete na své zahradě plno děr, rádi totiž namíří svou nevybouřenou energii do zahradničení. S přibývajícím věkem mohou mít tendenci k tloustnutí. Navíc jsou schopní hodiny sedět před lednicí nebo před vámi a loudit jídlo, takže je třeba se obrnit velkou trpělivostí. Další zajímavostí je, že tito psi milují hudbu. Milují děti a jsou velmi milými, oddanými a věrnými společníky.

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Povaha psa podle horoskopu

Psi Blíženci obvykle neznají odpočinek. Jsou velmi flexibilní a mají turbulentní povahu. Mají spoustu energie a jsou schopni dělat mnoho věcí najednou. Dobře vycítí pocity lidí a dokážou najít spojení s kýmkoliv. Občas se zdá, že bývají celý život jako štěňata. Přejí si být zapojeni do veškerého dění a nejraději jsou stále v pohybu. Nesnáší nudu. S radostí prozkoumávají všechna nová místa, vlastně vše nové je pro ně nesmírně zajímavé. Jsou neskutečně zvědaví. Bývají také velmi okouzlující. Pes Blíženec má dobře nakročeno k tomu, aby se stal výborným sportovcem a vyhrával na závodech. Jsou to přirození běžci. Být majitelem tak živého a někdy nezastavitelného psa může být ale mnohdy náročné. Ideální páníček pro takového psa je obvykle Lev a Vodnář – ti obvykle řeší situace rozumným způsobem, nechávají věcem do jisté míry přirozený průběh a pes ve znamení Blížence se u nich bude cítit dobře.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Povaha psa podle horoskopu

Pes narozený ve znamení Raka nesmírně miluje svůj domov a každého člena své rodiny. Velice blízký vztah má také k příbuzným a nejbližším přátelům rodiny. Tento pes je velice trpělivý, citlivý – až přecitlivělý. I když dává přednost tomu, aby byl ponechán bez povšimnutí, neznamená to, že nepotřebuje vaši pozornost. Může dokonce velmi trpět, je-li sám. Ke svému štěstí potřebuje hodně povzbuzení, chvály a uznání. Po fyzické stránce bývají psi Raci krásní a atletičtí, dlouhonozí a nezřídka až kostnatí. Bývají předisponováni k psychosomatickým komplikacím, což vychází z jejich veliké citlivosti. Pes Rak je dobrý v chovu a je velmi produktivní. Jisté potíže mohou nastat, když přijde čas odchodu štěňat od matky k novým majitelům. S tím je třeba počítat a postupovat velice citlivě a opatrně. Tito psi bývají velmi zadobře s malými dětmi a pojí je s nimi téměř sourozenecké pouto. Bývají dosti konzervativní. Pokud se musí přestěhovat, zpravidla okamžitě důkladně prozkoumávají celé nové území, ovšem ne ze zvědavosti, ale z pro ně přirozené touhy po bezpečí a pohodlí. Mají rádi své místečko, odkud vše pečlivě hlídají. Jsou majetničtí a velmi lpí na věcech, které považují za své. Obvykle je pes Rak veselý, věrný a velice oddaný svému majiteli. Může se snadno naučit všechny možné triky a dělá je s velkým potěšením. V mládí je velmi učenlivý a chápavý, avšak když zestárne, využívá pouze své předchozí zkušenosti a odmítá všechny novinky. Zde přesně platí úsloví, že „starého psa novým kouskům nenaučíš“. Nejlepší majitelé pro psy Raky jsou Ryby a Štíři. Zrozenci v Rybách jsou známí svým silným spojením a pochopením pocitů jiných tvorů. V důsledku toho skvěle chápou vnitřní pohnutky psa Raka. Ne zcela ideální je spojení s osobou zrozenou ve znamení Střelce.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Povaha psa podle horoskopu

Lev je skutečný král a šéf. Působí velmi sebevědomě a někdy se může zdát, že ostatní bere jako své služebníky. Nicméně málokdo vlastně zjistí, že je manipulován přirozenou silou a šarmem tohoto znamení. Své manipulace totiž provádí velmi mazaným způsobem. Bez ohledu na plemeno se zdá být perfektní. Takový pes je nebojácný, odvážný, hrdý, sebejistý a silný. I proporce jeho těla bývají dokonalé. Má své charisma a velkou sílu vůle. Ví přesně, co chce a většinou toho také dosáhne. Co se týče zdraví, občas se vyskytnou zdravotní potíže v oblasti páteře, na to by měl být majitel opatrný. K jiným psům bývá obvykle přátelský a nevadí mu ani jejich větší počet kolem sebe. Téměř ve všech situacích je to velmi veselý a milý společník. Jeho majitel by ho měl vychovávat důsledně a férově, v takovém případě bude mít psa okouzlujícího a laskavého. Velmi dobře si pamatuje chválu za své činy. Tito psi bývají výborní v roli policejních psů, jsou totiž chytří, odvážní a mazaní. Nesnesou ignoraci od svého majitele, rádi jsou stále středem pozornosti. Za záchranu svého majitele by položili i život. Nejvhodnějšími majiteli pro psa Lva se zdají být Berani a Střelci.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Povaha psa podle horoskopu

Pes ve znamení Panny je asi nejlepším kandidátem na to, aby byl milovaným domácím mazlíčkem. Takový pes upřednostňuje ticho svého domova. Udělá cokoliv je možné, aby se stal tím nejmilovanějším a vlastně i nejdokonalejším mazlíčkem, jakého si dokážete představit. Rád svému majiteli vyhoví. Proto když po něm něco chcete, obvykle září štěstím. Ani chvíli nepřemýšlí, jestli to udělá nebo ne. Dokonale poslouchá. Díky tomu bývá nejlepším adeptem na učení různých povelů. Co se týče zdraví, mívá někdy docela smůlu. Je náchylný na potíže s parazity (i blecha může spustit zánětlivý proces), je zde také predispozice k problémům s trávicí soustavou. Musí se neustále kontrolovat, co pes jí a zda se u něj neprojevuje nějaký zdravotní problém. Má rád pohodlný pelíšek (či křeslo), chutné jídlo a miluje pobyt venku na zahradě (ideálně na podušce), kde je ve spojení s přírodou. Nesnáší hrubé zacházení. Pes narozený ve znamení Panny se mnohdy straní malých dětí, protože ty ještě neumí dokonale ovládat své pohyby a občas mohou pejskovi ublížit. Naopak projevují velkou trpělivost k jiným zvířecím druhům (například i ke kočkám). Nejlepší páníčci jsou obvykle Býci a Kozorohové, ale při správném jednání je tento pes vhodný i ke všem dalším znamením, jedinou výjimkou mohou být Štíři.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Povaha psa podle horoskopu

Pes ve znamení Vah má jediný cíl. Chce být tím nejlepším pracovním psem. I když začíná od píky, během krátké doby se dostane až na vrchol. I přesto dokáže být pěkně líný a neposlušný. Miluje dobré jídlo a pokud chcete, aby něco dělal, připravte si pro něj hodně chutných odměn. Bez toho často neudělá jediný pohyb. Obvykle nemá rád další konkurenty ve své smečce, proto je lepší, když je chovaný jako jedináček. Tento pes nedává příliš najevo své emoce a jen stěží si tak všimnete odchylek v jeho chování. Je poměrně trpělivý a stálý. Disponuje velkým odhodláním, když chce něco získat. Často má pocit, že by s ním mělo být zacházeno jako s člověkem. V souladu s tím by mohl požadovat stejné věci, které patří jeho majitelům. Zkrátka co má jeden, měl by mít i ten druhý - to je přirozená vlastnost Vah. Co se týče zdravotních komplikací, může mít predispozice k nadváze. Proto je důležité velmi hlídat množství krmiva, které přes den dostane. Obvykle tito psi nezpůsobují mnoho komplikací, přesto se mohou vyskytnout problémy. Například nesnese, když se s jeho páníčkem či paničkou špatně zachází. Má silnou a trvalou touhu být skutečným partnerem vašeho života a úplným členem rodiny.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Povaha psa podle horoskopu

Každý Štír má skrytou vůli a obrovskou energii. Pokud má pes takové vlastnosti, musí být pečlivě hlídaný, aby se vyhnul možným problémům. Tento typ psa vyžaduje více pozornosti než kterékoliv jiné znamení zvěrokruhu. Takový jedinec je velmi sebejistý a život s ním může být někdy těžký i nebezpečný. Hlavním cílem života s takovým psem je zlepšení jeho sebeovládání. Často je to práce na celý jeho život. Má velmi složitou osobnost, do které je těžké proniknout. To vše je způsobeno vnitřními energiemi, které se zdají být v neustálém chaosu. Něco podobného se děje i u lidí narozených v tomto znamení. Existují pouze dva možné způsoby soužití s tímto psem – buď bude vaším nejlepším přítelem, nebo nejhorším nepřítelem. Na tresty a jiná vaše selhání hned tak nezapomene, proto je nutné s ním opravdu zacházet vhodně a opatrně. Dokáže být velmi žárlivý a v důsledku toho i nepříjemný. Samozřejmě si velmi dobře pamatuje i správné a laskavé zacházení. Psi narození ve znamení Štíra mají velmi dobrý čich a dokáží zachytit i ten nejslabší pach. To z nich dělá dokonalé stopaře i policejní psy. Někomu se může takový pes zdát nepochopitelný. Neprojevuje své city každému. Když je potřeba, dokáže být velmi trpělivý i klidný. Feny i psi v tomto znamení mají velkou sexuální touhu. Často se u fen může vyskytovat i falešná březost. Je to přítulný pes, ale může se pokusit doma převzít vedení – nejprve třeba tím, že si bude ostentativně sedat výš, než jeho majitel. Měli byste také hlídat množství krmné dávky svého mazlíčka.

 Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Povaha psa podle horoskopu

Pes ve znamení Střelce má mnoho energie a často sám neví, co s ní. Snadno se může začít nudit. Má obrovskou výdrž – hlavně fyzickou. Z takové práce má velkou radost. Má velmi dobré zdraví, které je lepší než u dalších znamení zvěrokruhu. Přesto si může ublížit, pokud nezkrotí své nadšení. Často se mohou vyskytovat různé bolesti spojené s namožením či modřinami. V tomto znamení se často rodí velcí psi. Jsou to oddaní a věrní společníci. Pokud jste skutečným parťákem svého psa, on bude tím nejlepším přítelem pro vás. Takový pes je obvykle ideální pro práci s nevidomými i jako asistenční pes. Nikdy nenechá svého pána na holičkách a bude mu tím nejlepším asistentem. Kromě toho se velmi rychle učí a zvládne velké množství triků, které dokonale předvádí. Kvůli své energii potřebuje častý pobyt na čerstvém vzduchu a volnost pohybu. Se psem Střelcem váš život nikdy nebude nudný. Proto je ideálním pro člověka, který má dostatek energie a preferuje aktivní způsob života. Nebude vyhovovat lidem, kteří upřednostňují klidný životní styl. Rád si své společníky vybírá sám, a to platí i o páníčkovi. I když si štěně koupíte vy, může si za svého páníčka vybrat třeba vašeho partnera. V tomto případě se kombinace dvou Střelců (pes a páníček) překvapivě nedoporučuje. Nejlepší a pravděpodobně jedinou příležitostí k dokonalému spojení a přátelství je se znamením Beran. Mají mnoho společného a mohou pochopit potřeby a touhy toho druhého. V případě, že je dosaženo kompromisu, je toto spojení šťastné a zábavné.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Povaha psa podle horoskopu

Pes ve znamení Kozoroha je velmi společenský a ambiciózní – přeje si dosáhnout toho nejlepšího, co může. Je vytrvalý, nezná žádná omezení. Bude systematicky postupovat, dokud nedosáhne svého. Někteří lidé tvrdí, že tito psi vypadají starší, než doopravdy jsou. Přesto se věkem zlepšují. Mnoho z nich snese i chladné podnebí (často se v tomto znamení rodí psi plemene sibiřský husky a svatobernardský pes). Tento pes se rozhodně nebojí těžké práce. Přesto nelze doufat, že všechny pokyny splní rychle. Vycvičit dobře takového psa trvá poměrně dlouho, proto je třeba být velmi trpělivý. Procházky se psem Kozorohem mohou trvat déle než s jiným, protože se rád loudá. Zkrátka nikam nespěchá. Někdy se může jevit tvrdohlavě a občas je těžké s ním docílit toho, co zrovna chcete. Často pokyny svého majitele zcela ignoruje. Psi v tomto znamení jsou obvykle velmi hezcí. Tento pes bývá velmi emotivní a jako starší může propadat depresím. To se projevuje nezájmem jeho očí, pomalejším pohybem než je obvyklé a podobně. Pomůže mu obvykle jen velmi ohleduplné zacházení - hodně kontaktu i prostoru v domě. S rozumným vedením svého majitele se dokáže stát velmi poslušným a trpělivým parťákem. Musí se s ním však jednat správným způsobem, aby viděl, že vaše činy nejsou bezúčelné. Obvykle si nejlépe rozumí s páníčkem. Většinou mezi nimi dojde k rychlému vzájemnému porozumění. Další vhodné spojení může být se znamením Býka a Vah. Nejčastější komplikace bývají ve vztahu s páníčkem ve znamení Střelce.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Povaha psa podle horoskopu

Vodnář má velkou snahu dozvědět se o všech všechno. Je přirozeně zvědavý, což mu může být k užitku. Proto takový pes využije každou příležitost, aby se dozvěděl všechny detaily a stráví u toho mnoho času. Tento pes má velkou trpělivost a postupně postupuje ke svým cílům. Ve spěchu byste ho sotva viděli. V důsledku své důkladné detektivní práce může svého majitele dohánět až k šílenství. Má obvykle klidný výraz a může se zdát, že je někdy hluboce zamyšlený. Bývá velmi dobrým domácím psem, je klidný, trpělivý a stálý. V domě obvykle neudělá žádný nepořádek, má rád harmonii, ne chaos. Bývá zaneprázdněný svým vlastním podnikáním výprav po domě či zahradě a mlčky se vydává na průzkum světa kolem sebe. Všechna nedorozumění s tímto psem lze obvykle lehce napravit. Potřebuje od svého pána jen trpělivost. Nejlepší je pro něj být mezi smečkou dalších psů. Miluje svobodu a nezávislost, přesto se dobře cvičí a může vystupovat i na různých akcích. Psi Vodnáři bývají velmi dobrosrdeční, přátelští a velmi oddaní svým majitelům. Nejvhodnějšími společníky ze strany lidí jsou Blíženci a Váhy.

Lidé ve znamení Vah jsou často zaměření na službu lidem a domácí povinnosti. To těmto psům sedí. Pokud jde o Blížence, tak ti mají stejně zvídavou mysl ke všem novým věcem, chtějí se vložit do každého jednání a zbožňují nezávislost. Nicméně chytrý pes Vodnář se rychle přizpůsobí různým situacím i osobám. Díky tomu najdou rychle se svým majitelem cestu kolem všech případných překážek.

Ryby (20. 2. – 20. 3.)

Povaha psa podle horoskopu

Psi ve znamení Ryb jsou často rozdvojenou osobností. Při nedostatku inteligence a podnětů z nich mohou vyrůst poměrně komplikované bytosti. Projevují se u nich asi nejčastější změny nálad. Každá změna v jejich chování se může velmi lišit od té poslední. Často jsou uzavřeni sami do sebe. Pravděpodobně hluboko uvnitř jsou to dokonalí psi, kteří dokáží snadno potěšit svého majitele a mají potěšení ze služby svému pánovi. Občas si toho lze všimnout podle jejich náhlého a příjemného jednání. Tyto nálady však nemají stálou povahu. Jsou poměrně aktivní a vtipní. Dokáží skvěle pobavit majitele i jeho přátele. Mají predispozice k onemocnění nohou, protože tyto oblasti jsou u nich přirozeně slabé. Jsou to velmi zvláštní a zajímavé bytosti. Říká se, že disponují všemi pozitivy, která mají ostatní znamení zvěrokruhu. Jsou narozeni ve vodním znamení a bez vody se zkrátka neobejdou. Vypadá to, že jsou nešťastní, když se nemohou vykoupat v jezeře či vodním toku. Často skočí do každé kaluže, kterou potkají. Obvykle také mají velmi rádi mořské plody. Mívají rádi plavbu po vodě v lodi. Celkově vzato jsou tito psi velmi zábavní, milující a okouzlující. Jsou věrní a hodní. Nejlepším páníčkem bývá ten ve znamení Raka nebo Štíra. Rak je individualita, která má dobrý smysl pro humor. To může výrazně pomoci při hledání společných zájmů. Majitel Štír by chápal problémy svého psa a určitě by se k němu choval správně, aby byl šťastný. Pes ve znamení Ryb potřebuje hlavně vyrovnaného majitele.

 

Zdroj: Volně přeloženo z http://astrology.care/dog_horoscope_aries.html 

Foto: Pixabay

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...


Použitá slova ze slovníku pojmů:
PlemenoChov


    -->