Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Již po dvacáté proběhla v sobotu 17. září 2022 v motolském výcvikovém areálu slavnostní promoce čtyřnohých absolventů akademie Helppes. Lidem s různými druhy postižení předali známé osobnosti celkem patnáct nově vycvičených psích pomocníků, kteří se stanou jejich asistenty i parťáky.


Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům
red 24.9.2022 1546x PR články

Na tradiční akci zvané Super den se jako vždy sešli lidé s postižením, dárci, dobrovolní pomocníci a příznivci organizace Helppes a také celá řada známých osobností, které organizaci dlouhodobě podporují. Zlatým hřebem programu bylo předání patnácti psích pomocníků jejich novým páníčkům.

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Pro klienty organizace Helppes představuje čtyřnohý asistent často jedinou šanci na samostatný život. Je tomu tak i v případě slečny Emy trpící úzkostnou poruchou. Přestože její potíže nejsou na první pohled viditelné, žije v neustálém pocitu strachu a ohrožení. Ema měla od malička velmi bohatou fantazii, kterou doprovázely děsy a úzkostné představy, v pubertě se potíže ještě vystupňovaly. Dodnes mívá potíže přejít po chodbě nebo vstoupit do místnosti, obává se nastoupit do autobusu, koupit si jízdenku, oslovit druhého člověka. V obchodě se cítí ohrožena lidmi kolem. Z nervozity si rozkousává rty, někdy si také škrábe kůži. Ve chvílích nejtěžší paniky jí ztuhne celé tělo a nemůže se ani pohnout. Všechny tyto potíže Emu vyčerpávají a brání jí v samostatném fungování. Nejlépe se cítí ve společnosti zvířat, proto požádala o psího pomocníka, který by jí pomohl získat sebedůvěru, osamostatnit se a vstoupit do dospělého života. S asistenčním průvodcovským psem, zlatým retrieverem Tobym, bude Ema konečně odolnější proti obavám a strachům.

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Na akci vystoupilo mnoho známých osobností, které s organizací Helppes dlouhodobě spolupracují, a podporují projekt Pomoc přichází na čtyřech tlapkách. Právě tyto osobnosti předávaly vycvičené asistenční psy jejich novým páníčkům. Kromě Jakuba Koháka k nim patří například Marta Kubišová, Heidi Janků, Iva Frühlingová, Bára Nesvadbová, Anna Marie Fialová, nebo Lenny. Programem provázela sehraná moderátorská trojice Patricie Pagáčová, Mirek Konvalina a Milan Peroutka, takže se přítomní nenudili ani vteřinu.

Milan Peroutka není „pouze“ patronem organizace, ale také členem správní rady. Jako správný člen Helppsího týmu, napsal pro Helppes „hymnu“, která na této akci zazněla ve své premiéře.

 

Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené, o.p.s. pomáhá již 21 let osobám s postižením zvyšovat kvalitu jejich života prostřednictvím speciálně vycvičených psů. Za dobu svého fungování dokázal Helppes vycvičit a předat téměř 300 psích pomocníků, kteří se stali partnery lidí s nejrůznějšími typy zdravotního postižení.

 

Kontakt pro média: 

Kateřina Kubíčková – PR konzultantka

agentura bokem s.r.o.                                                                   

gsm: 724 059 177, katerina@bokem.cz

 

Zita Lara – PR konzultantka

agentura bokem s.r.o.  

gsm: 774 300 902, zita@bokem.cz 


 

PSI NA SUPER DEN 2022 – PŘÍBĚHY

Pes: Amor z Neblažovského revíru, labradorský retriever, asistenční pes

Dárci: společnost Rossmann – z projektu Kde srdce pomáhá

Klient: Antonín

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Toníček trpí Menkesovým syndromem, který postihuje pouze chlapečky. Jedná se o metabolické onemocnění, při kterém v těle špatně fungují přenašeči mědi. Ta je velmi důležitá pro správné fungování různých orgánů, svalů i kostí. Onemocnění u Toníčka způsobuje opožděný psychomotorický vývoj, chlapec je hypotonický, má zakrnělý růst, nemluví a celkově špatně prospívá. Rodiče si všimli, jak se Toník rozzáří při každém setkání s pejskem. Hned ho chce hladit, krmit a koukat s ním na televizi. Pejsek je pro něj obrovskou motivací k pohybu. Rádi jsme pro něj vycvičili labradora Amora, který mu bude nápomocný s rozvojem řeči a jemné i hrubé motoriky, bude jeho oporou, kamarádem a motorem pro život. S Amorem bude Toníčkův život krásnější.


 

Pes: Ašík (Asistent z Neblažovského revíru), labradorský retriever, vodicí pes

Dárci: Úřad práce

Klientka: paní Andrea

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Paní Andrea je nevidomá a velmi si přála získat větší jistotu při pohybu hlavně mimo domov. Rádi jsme jí pomohli a vycvičili pro ni labradora Ašíka, díky kterému se bude lépe orientovat v prostoru. Ašík bude jejíma „očima“, upozorní na všechny překážky, které se paničce postaví do cesty, najde přechod, schody, dveře i místo k sezení. S ním bude Andrea daleko samostatnější.


 

Pes: Bailey, border kolie, asistenční průvodcovský pes

Dárci: společnost RSJ, fundraisingový projekt Helppes

Klienta: slečna Marie Anna

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Slečna Maia trpí depresemi a panicko-úzkostnou poruchou s disociativními záchvaty. Jako malá měla strach ze psů. Ani by ji nenapadlo, že pro ni bude o pár let později jeden z nich nejlepším přítelem, který jí bude pomáhat záchvaty paniky zvládnout.

Již ve dvanácti letech se u dívky začaly projevovat stavy deprese, později přestala zvládat stres. Maia zjistila, že setkání se zvířaty jí přináší vnitřní klid a pohodu. Když se začala léčit na psychiatrii, napadlo ji, že velkou pomocí by pro ni mohl být pes. Rodiče nakonec souhlasili s jeho pořízením a tak se k nim nastěhoval borderáček Bailey. Aby ji mohl všude doprovázet, požádala nás Maia o jeho asistenční výcvik. Rádi jsme jí vyšli vstříc a převzali k nám do výcviku Maiou skvěle vychovaného psa.


 

Pes: Baruška (Charisma Lee Astronaut), knírač malý, signální pes pro diabetika

Dárci: společnost Kaufland, fundraisingový projekt Helppes

Klient: pan Miroslav

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Pan Miroslav trpí diabetem 1. typu. Vše začalo v jeho 21 letech, kdy měl autonehodu, a ač se nikomu naštěstí nic nestalo, u pana Miroslava se začaly objevovat příznaky patřící k projevům začínající cukrovky. Velkým problémem u diabetu je nečekaný pokles hladiny cukru v krvi, který může vést ke kolapsu, a ne vždy dokáže pan Miroslav včas rozeznat, že mu hladina cukru v krvi klesá. Když pan Miroslav zjistil, že existuje „živý“ detektor, který mu může s rozpoznáváním změn hladiny cukru v krvi pomoct, oslovil nás s prosbou o pomoc. Přál s malého pejska, který by ho mohl provázet na všech jeho cestách. S potěšením jsme mu vyšli vstříc a malá kníračka s velkým srdcem se stane jeho velkou pomocnicí při boji se zákeřnou nemocí. Na pokles hladiny cukru ho včas upozorní a pan Miroslav bude moci učinit potřebné opatření, aby se kolapsu vyhnul.


 

Pes: Bentley z Myškova Hrádku, flat coated retriever, asistenční pes

Dárci: společnost Zoetis

Klientka: slečna Barbora

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Slečna Barbora trpí dětskou mozkovou obrnou, která ji trvale upoutala na invalidní vozík. Již od nás jednu asistenční fenu měla. Zlatá retrieverka Eliška ji provázela životem dlouhých 13 let, kdy jí byla velkou oporou, pomocnicí a kamarádkou. Eliška se již ale prohání po zelených lukách za duhovým mostem a Barušce je po ní velmi smutno. Ač bude těžké milovanou parťačku nahradit, přijali jsme tento nelehký úkol a vycvičili pro Barboru flat coated retrievera Bentleyho, který ji bude provázet životem, pomůže jí s tím, co sama pro svůj zdravotní handicap nezvládne, aby mohla žít svůj život co nejvíc samostatně.


 

Pes: Dina of Clear Passion, zlatý retriever, asistenční průvodcovský pes

Dárci: fundraisingový projekt Helppes

Klient: Matěj

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Matýsek se narodil jako zdravé miminko a dobře prospíval. Přibližně do svých dvou let se vyvíjel, jak se říká, normálně. Když byl Matýskovi rok, napodoboval pomocí citoslovcí zvířata, zdravil, hrál si na schovávanou u kuchyňské linky, pomáhal s uklízením nádobí apod. Když mu byly dva roky, narodil se Matýskovi bratříček, s nímž má krásný vztah. Po druhém roce však rodiče zaznamenali, že u Matýska klesá používání citoslovcí, ustává hra na schovávanou, Matýsek přestal pomáhat při uklízení nádobí. V jeho třech letech přišla nelítostná diagnóza – porucha autistického spektra. Matýsek nemluví, hůře navazuje kontakty s jinými dětmi, protože se projevuje takzvaně jinak: hlasitě křičí, někoho náhle pohladí, třepetá prstíky před očima… Tyto projevy děti obvykle nechápou, a proto je neakceptují.

Rodiče si všimli, že má Matýsek velmi rád zvířata, hlavně psy. Zažádali si proto u nás o psího pomocníka a my jim rádi vyšli vstříc. Fena zlatého retrievera Dina bude Matýskovi nejen věrnou kamarádkou, ale především mu pomůže s rozvojem řeči a tlumením nežádoucích autistických projevů, kterými jsou křik, třepetání prstů nebo poskakování. Dina se stane chlapcovým komunikačním mostem s okolím.


 

Pes: Duffy (Fast Lane of Clear Passion), zlatý retriever, asistenční pes

Dárci: společnost Rossmann – z projektu Kde srdce pomáhá

Klient: Vojtěch

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Vojtík se narodil jako naprosto zdravé miminko, ve dvou letech však došlo v jeho vývoji k radikálnímu regresu. Vojtíšek se propadl do svého světa bez zájmu o okolí, přestal komunikovat, používat funkčně dovednosti, které do té doby bezpečně zvládal. Po dlouhé sérii vyšetření a střídání mateřských školek, protože chlapec nebyl začlenitelný do kolektivu, přišla diagnóza - dítě s těžkou formou dětského autismu, vývojovou poruchou motorických funkcí, opožděným vývojem řeči, genetickou vadou a metabolickou poruchou. Vojtík má velké problémy v sociální oblasti, je velmi úzkostný, negativistický, v nezvládnutých situacích agresivní vůči druhým lidem, lpí na svých, velmi často nepochopitelných rituálech, není schopen plně funkční komunikace a nechápe situace běžného života. Vojtík není schopen navázat běžný kamarádský vztah s vrstevníky, proto mu společnost dělají převážně zvířata, se kterými se rád mazlí, hraje si s nimi a s dopomocí se o ně stará. Zlatý retriever Duffy pomůže Vojtovi se zvládáním úzkostných stavů, nedovolí mu vstoupit nečekaně do vozovky, bude jeho přítelem a kamarádem, který ho bude neustále ujišťovat, že se s ním nemusí ničeho bát. Stane se také komunikačním mostem s jeho okolím.


 

Pes: Ebigale di Zucchero, pudl, asistenční pes

Dárci: společnost Kaufland, Darujme.cz

Klient: František

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Fany se narodil velmi předčasně, počátek jeho života tedy nebyl jednoduchý. Největší problémy mu dělalo dýchání. Hned druhý den života jeho nedovyvinuté plíce nezvládly svou práci, zakrvácely až do hlavičky a vznikl čtyřkomorový hydrocefalus. Na umělé plicní ventilaci byl chlapec dva měsíce, po agresivní formě retinopatie má Fany těžce postižený zrak, trpí také těžkou psychomotorickou retardací. Fany nerozumí svému okolí a nechápe základní pojmy jako jíst, pít, spát, jdeme ven, máma, táta…

František miluje zvířata, zejména pejsky. Rozhodli jsme se tedy Františkovi pomoci a vycvičit pro něj psí pomocnici. Pudlice Ebigale mu bude nejen kamarádkou, ale především průvodkyní světem, který Fany těžko chápe. Bude mu nápomocná s rozvojem řečových schopností, bude jeho hnacím motorem a komunikačním mostem s okolním světem.


 

Pes: Gwaylo Kobwitler, pudl, vodicí pes

Dárci: Úřad práce, fundraisingový projekt Helppes

Klient: pan Ilja

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Pan Ilja již od nás vodicího psa měl. Borderák Bugr, který ho provázel životem a díky němuž byl pan Ilja zcela samostatný, však odešel za duhový most. Bez svého Bugra se pan Ilja velmi špatně orientoval v prostoru, cesta do práce i z práce se pro něj stala noční můrou. Obrátil se proto na nás s prosbou o pomoc. A bylo to v pravou chvíli. Z důvodu vážné nemoci naší klientky se k nám vrátil vodicí pes, pudl Gwaylo. Jeho panička si moc přála, aby co nejdříve začal pomáhat někomu jinému, kdo nevidí. A tak jsme mohli způsobit hned dvojí radost. Pan Ilja nemusel dlouho  čekat na nového psího pomocníka a mohli jsme i splnit přání dosavadní paničky Gwayla, aby mohl brzy začít pomáhat nevidomému panu Iljovi s orientací v prostoru.


 

Pes: Hynek (Hyacint z Apatyky), knírač malý, asistenční signální pes pro diabetes

Dárci: společnost RSJ, fundraisingový projekt Helppes

Klientka: paní Darina

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Paní Darina přišla na svět jako zcela zdravé miminko. Uběhlo pět let a vše se změnilo - neúprosná diagnóza zněla diabetes 1. typu. Naučit se žít s touto diagnózou není pro dítě nic jednoduchého.

Léčba v Havířově nezabírala tak, jak by měla, a tehdy pětiletá Darina končila několikrát ročně v diabetickém kómatu. Ač se k diabetu přidala ještě celiakie, malá Darina se naučila s nemocí žít téměř plnohodnotným životem. Život šel dál a paní Darinu jím od dětství provázeli pejsci, kteří pro ni byli vždy velkými kamarády. K cukrovce a celiakii se bohužel postupně přidala také neuropatie, zánět slinivky, žaludku, narušení ledvin nebo krvácení v očích.

Ač svůj život s cukrovkou zvládá, postupem let jsou komplikace stále horší. Paní Darina přestává mít rozlišovací schopnost pro výkyvy hladiny cukru v krvi, a tak se hypoglykemie i hyperglykemie stávají velkým problémem jejího života. Zjistila, že velkou pomocí a řešením jejího problému by mohl být asistenční signální pes, který by ji včas na výkyv hladiny cukru v krvi upozornil. Rozhodla se o signálního psa zažádat u nás v Helppes. Darininým přáním byl malý pejsek a tak jsme se jí rozhodli vyjít vstříc. Vzrůstem malý, srdcem však velký knírač Hyneček, asistenční signální pes, bude pro paní Darinu velkým pomocníkem, který jí včas upozorní na výkyvy hladiny cukru v krvi a tím bude chránit její život.


 

Pes: Linci (Faith of Clear Passion), zlatý retriever, asistenční průvodcovský pes

Dárci: pan Ing. Martin Skalický, fundraisingový projekt Helppes, Darujme.cz

Klient: sourozenci Petr a Tereza

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Sourozenci Péťa a Terezka mají oba poruchu autistického spektra, u každého se ale projevuje zcela jinak. Jsou tu ještě další diagnózy, jako je ADHD nebo porucha příjmu potravy. Péťa chodí hrozně rád do školky, miluje ostatní děti, je velmi kontaktní, bohužel ale stále nemluví, je přecitlivělý na světlo i zvuky a je pro něj velmi obtížné porozumět vnějšímu světu. Proto je velmi úzkostný a upíná se k rituálům. Hledá záchytný bod, který by ho psychicky uklidnil, že je vše, jak má být. Terezka miluje zvířata, ví o nich všechno. Doma má všechna možná, ať už v knihách, gumová, nebo plyšová.

Asistenční fena Linci se stane pomocníkem, kamarádem a pevným bodem pro oba sourozence. Pomůže jejich psychické pohodě, dodá jim pocit jistoty, Péťu bude motivovat k mluvení. Místo plyšáka, kterému dávají sourozenci pusu na dobrou noc, budou moct popřát hezké spaní novému členu rodiny. A v neposlední řadě bude mít maminka díky procházkám s Linci možnost relaxovat a čerpat nové síly pro obě, na péči ne zcela jednoduché děti. Linci se stane prvkem, který bude všechny spojovat.


 

Pes: Orfeus Černá sluníčka, flat coated retriever, asistenční pes

Dárci: společnost RSJ, fundraisingový projekt Helppes

Klientky: slečny Jana, Petra a Sára

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Trojčata Jana, Petra a Sára se narodila předčasně před 21 roky. Janička se Sárou mají od narození těžké zdravotní postižení. Sára je nevidomá vozíčkářka s těžkým mentálním postižením. Jana má mentální postižení, dodnes je na úrovni věku tříletého dítěte, i když poměrně dobře rozumí a chápe, co se kolem ní děje a říká. Velmi ráda tráví svůj čas na mobilu a tabletu, stejně jako její zdraví vrstevníci. Strašně ráda by dělala totéž, co oni, i když to nemůže zvládnout. To ji často trápí a rozčiluje, což znamená stres pro ni i její okolí. Jejich sestra Petra je na tom o poznání lépe, bohužel ani ona není zcela v pořádku. Přes svůj handicap však rodičům s péčí o sestry pomáhá.

Všechny tři sestry velmi milují psy. Když nás rodina oslovila s prosbou o psího asistenta pro děvčata, vyšli jsme jí vstříc a v roce 2015 se k nim nastěhovala čtyřnohá asistentka Amálka. Pomáhala, jak se jen dalo, zejména svou neustálou přítomností, která vytvářela pohodové prostředí. Amálka dávala najevo svou lásku ke všem členům rodiny i celému světu, asistovala při běžných denních činnostech, zejména podávání předmětů, pomáhala s oblékáním a canisterapií u těžce postižených Jany a Sáry. Všude jí bylo plno. K velkému smutku rodiny Amálka v osmi letech těžce onemocněla. Léčba nepomohla a Amálka je již v psím nebi. Nemohli jsme říct ne, když nás rodina požádala o nového psího asistenta. Flat coated retriever Orfeus zacelí ránu v jejich srdcích, bude jim nejen pomocníkem, ale i věrným přítelem.  


 

Pes: Rosie (Olympic Star Majlia), border kolie, asistenční průvodcovský pes

Dárci: Gymnázium Česká Třebová, fundraisingový projekt Helppes, Darujme.cz

Klient: Sebastián Wichterle

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Sebastián trpí ADHD, stavy úzkosti a emoční nevyrovnaností. Když byl malý chlapec, velmi mu prospěla canisterapie s fenou Medy, která byla vycvičena u nás v Helppes. Rozhodl se tedy podat žádost o psího asistenta, který by mu mohl dělat společnost neustále. Border kolie Rosie, kterou jsme pro Sebastiána vybrali a vycvičili, mu vnesla do života potřebný řád a smysl pro zodpovědnost. Díky ní je Sebastián klidnější a emočně vyrovnanější.


 

Pes: Sonny, labradorský retriever, asistenční pes

Dárci: DAVID sport Harrachov s.r.o. – výtěžek dražby lyží, Darujme.cz

Klient: pan Michal

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Pan Michal miluje hudbu, vystudoval pedagogiku, pracoval jako učitel na základní škole a anglickému jazyku vyučoval i dospělé. Vedl velmi aktivní život a po přestěhování z Prahy na malé město se pustil s rodinou do přestavby rekreační chaty na rodinný domek. Hektický životní styl a shon vedl pravděpodobně při preventivním lékařském zákroku k nečekané reakci organismu, která u pana Michala vedla k rozsáhlé mozkové mrtvici. Po dlouhých měsících hospitalizace na neurologii a rehabilitačním pobytu v rehabilitačním ústavu Kladruby se mohl konečně vrátit domů k ženě a dětem. Znovu se učil mluvit, číst a psát. Aby se mohl více osamostatnit a nemusel se ve všem spoléhat na pomoc svého okolí, požádal nás o psího asistenta. Labradorský retriever Sonny se rychle stal miláčkem celé rodiny a nepostradatelným společníkem i pomocníkem pana Michala.


 

Pes: Xantik Toby Gold heart, zlatý retriever, asistenční průvodcovský pes

Dárci: PhDr. Arnošt Suk, MBA, fundraisingový projekt Helppes, Darujme.cz

Klientka: slečna Ema

Patnáct psích pomocníků z organizace Helppes bylo slavnostně předáno novým páníčkům

Slečna Ema působí na první pohled jako docela zdravé děvče. Jen vnímavý pozorovatel si všimne jejího schouleného postoje a nedůvěřivých, nejistých pohledů. Eminým handicapem je úzkostná porucha. Od malička měla velmi bohatou fantazii, kterou doprovázely různé strachy a úzkostné představy. Její potíže se vystupňovaly v pubertě. V noci se budila a plakala, že někoho vidí. Snažila se druhým vždy vyhovět z obav, aby je nezklamala, a to tak moc, že popírala svoje potřeby a přání. Do nedávna se bála v noci sama v pokoji. Dodnes mívá potíže přejít po chodbě, vstoupit do místnosti, mívá strach nastoupit do autobusu, koupit si jízdenku, oslovit druhého člověka. V obchodě se cítí ohrožena lidmi, kteří stojí ve frontě za ní. Ema má téměř neustálý pocit nejistoty a ohrožení. Kvůli tomu má potřebu mít všechno pod kontrolou, aby si zajistila bezpečí. Z nervozity si rozkousává rty, někdy si škrábe kůži. Stává se, že jí „selžou“ nohy, ztuhne tělo a nemůže se pohnout. Všechny tyto potíže ji vyčerpávají, často paralyzují a brání jí v samostatném fungování. Slečna Ema se cítí nejlépe se zvířaty, požádala nás proto o psího pomocníka, který by jí pomohl získat sebedůvěru, osamostatnit se a vstoupit do dospělého života. S asistenčním průvodcovským psem, zlatým retrieverem Tobym, bude moci být slečna Ema více sama sebou, svobodnější od obav a strachů. S ním se přestane bát a získá tolik potřebnou sebedůvěru.

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->