Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Nekupuj, ale adoptuj!

Máte své srdce na dlani a rozhodli jste se spíš pomoci některému pejskovi v nouzi než shánět štěně v renomované chovatelské stanici? A co třeba bígl? Jak jinak totiž zakončit měsíc s tímto plemenem než právě nabídkou některých jedinců k adopci!


Nekupuj, ale adoptuj!
red. 30.4.2019 11374x Útulky

I s touto myšlenkou lze přistoupit k pořízení svého budoucího čtyřnohého parťáka a iniciativa „Bígl v nouzi“ podporovaná Beagle Clubem ČR, jeho předsedkyní Evou Cenkovou a také další dobrou duší celého projektu Romanou Janíkovou s ní jen souhlasí. A co vy? No, nezamilovali byste se rovnou? Podívejte, jak jsou krásní…

LESLIE a CHARLIE

Nekupuj, ale adoptuj!

Leslie je šestiletá, kastrovaná a čipovaná bíglička. Do dočasné péče se dostala přímo od majitelů společně s pětiletým, kastrovaným a čipovaným Charliem, se kterým spolu žili celou dobu v jedné domácnosti. Mají se moc rádi, dovádí spolu a po odloučení se bouřlivě vítají. Přejeme jim nalézt společný domov. Bohužel jen málokdy se podaří umístit dva pejsky naráz. Proto jsou k adopci i jednotlivě.

Nekupuj, ale adoptuj!

Leslie je nesmírně milá a přátelská baculka, která ze všeho nejvíce na světě miluje lidi, jídlo a procházky. Je veselá, pořád s dobrou náladou. Má milující, ale zároveň i poměrně nezávislou povahu. Je trošku tvrdohlavá a ráda si dělá to, co sama uzná za vhodné. I přes svoji korpulentní postavu je temperamentní, neúnavná, vhodná pro aktivní lidi. Je kamarádka i se všemi pejsky. Leslie je čistotná fenka, vhodná do bytu i do domečku se zahrádkou.

 

Nekupuj, ale adoptuj!

Charlie je k cizím zpočátku opatrný a nedůvěřivý, ale po seznámení se z něho stává milý a velice mazlivý psí kamarád. Svého páníčka zbožňuje a při správném vedení krásně přijme i další a další lidi. Je to vášnivý chodec a turista, byl by šťastný za aktivního lidského kamaráda, se kterým by se mohl vypravit na výlety a dlouhé túry. Zajímá jej každý pach a vzruch v okolí, vše pořádně pročmuchá a prošmejdí. Charlie je čistotný, vhodný do bytu i do domečku se zahrádkou.

Další informace a fotografie:

http://www.nadeje-pro-ctyri-packy.estranky.cz/clanky/nabidka-pejsku.html?fbclid=IwAR3yP6zG7rMkSz2QWsJFmpri1N90zGTdV0TwfmY0armheuItaOjP-4zn_nE

https://npcp.rajce.idnes.cz/Leslie?

https://npcp.rajce.idnes.cz/Charlie_2?

LADY

Nekupuj, ale adoptuj!

Jmenuji se Lady a už pár měsíců hledám svůj nový domov. A zatím mě pořád nikdo nechce.
Neměla jsem to v životě jednoduché. Nikdo se mi nevěnoval, nic mě neučil, a ještě se občas krčím před pohybem ruky. Když vidím koště nebo lopatu, utíkám stranou... Potřebuji jen věřit, že mi neublížíte a pak už jsem klidnější.
Jsem pětiletá fenka, která touží mít svoji rodinu, která mě bude milovat a už mě nezradí.
Miluju děti, kamarádím se s fenkami i s pejsky a ani kočky mi nevadí. Slepičky a králíky mi raději neukazujte, ty bych prohnala. Ráda chodím na procházky a přála bych si bydlet v domečku se zahrádkou, klidně i se psím kamarádem, abych si měla s kým hrát.
Jsem kastrovaná, čipovaná, očkovaná a pravidelně odčervovaná. 
Pokud se vám líbím, nebo se o mně chcete dozvědět více informací, napište „tetě“ SMS (je hodně v práci) na telefon 773 232 342 a ona vám zavolá zpět.

Více  ZDE.

NELLINKA

Nekupuj, ale adoptuj!

Jsem devítiletá kastrovaná fenka a hledám nový domov. Momentálně se nacházím v okrese Třebíč, ale ráda se přestěhuji kamkoliv, kde budu mít milující rodinku, která bude vědět, co je to mít bígla. Jsem prý dominantní, ale to není nic tragického, prostě jsem ráda hlavou smečky, no. Miluju procházky, jídlo, spánek… Prostě taková nenáročná holka…

A můj příběh?

Moje první rodina mě dala k adopci ve třech letech. Narodilo se jim mimčo a nějak nás oba nezvládali.

Měla jsem štěstí, protože si mě hned adoptovali noví dvounožci, kteří už doma měli bíglího kluka. Když se rozešli, putovali jsme s tím bíglím bráchou spolu, protože se dohodli na střídavé péči. Časem jsem získala druhého bíglího bráchu. Takže na psí kluky jsem zvyklá a dokonce bych i uvítala, kdybych měla v novém domově parťáka. Pokud jde o psí holky, nejsem si jistá, já totiž ráda šéfuju.

Pak mi osud ty karty nějak zamíchal a já teď čekám v dočasce na snad už poslední lidi, kteří by si mě vzali. Jsem chytrá, mazlivá, za pochvalu udělám všechno. Musí se na mě po dobrém, jinak se dokážu ozvat. Proto se moc nehodím k malým dětem, které ještě nevědí, že se psům některé věci nedělají. Vím, že někdo toleruje třeba tahání za uši nebo ocas, ale já teda fakt ne. Toho jsem si už užila dost a radši bych se jen nechala hladit, drbat a rozmazlovat. Bojím se smetáků a nemám ráda, když mi někdo sahá na zadní nohy.

Jsem kastrovaná, zdravá jako řípa a nezaberu moc místa, vážím 15 kg.

Líbím se právě vám? Tak neváhejte a zavolejte na 736 760 462!

Doufám, že se na mě ještě usměje štěstí! 

Více informací naleznete ZDE.

NANY   

Nekupuj, ale adoptuj!

Nany je cca čtyřletá fenka bígla s velkou nadváhou a výkyvy nálad, snad jen ze stresu. Dokáže lumpačit i mít vzápětí trochu „depku“, takže se u ní zatím střídá hyperaktivita s posmutnělým poleháváním a apatií. Je očkovaná, odčervená a čipovaná a jakmile zhubne, plánuje se kastrace. Kompletní prohlídka na veterině ukázala mechanické poškození průdušnice, což mohl způsobit např. nevhodný úvaz nebo jiné škrcení. Následkem toho Nany občas chrčí. Občas zavrčí, zatím nemá zřejmě hygienické návyky ani poslušnost, jinak je hodná a snášenlivá se psy i kočkami. Na všem se již pracuje včetně vodítka, které zatím také moc nemusí. Nehodí se k drůbeži. Bojí se prudkých pohybů, tudíž vše, co si zatím prožila kromě toho, co už víme, asi nebude nic moc.

Více informací naleznete zde:

www.zvirevtisni.org

E-mail: info@zvirevtisni.org

https://www.facebook.com/pg/zvirevtisni/photos/?tab=album&album_id=1824660097644226&__tn__=-UCH-R

BALU

Nekupuj, ale adoptuj!

Balu je asi šestiletý kříženec bígla. Je velmi milý a mazlivý, vhodný i k dětem, ale je trochu tvrdohlavý. Umí základní povely, vzorně čeká doma, než přijde páníček z práce, nic neničí a je čistotný. Umí chodit na vodítku i na volno a zvládá přivolání a pár dalších povelů. Bohužel se po roce vrací z adopce z důvodu kousnutí majitele, kdy s ním šel do konfliktu, prostě má svoji hlavu a občas má problém s uznáním autority. S ostatními psy je nekonfliktní, pokud ho vyloženě neprovokují. Děti má rád, těm nikdy neublížil. Do adopce odejde očkovaný, čipovaný a kastrovaný na základě podpisu adopční smlouvy a uhrazení adopčního poplatku. Balu je umístěn v dočasné péči v Kladně.

Více informací naleznete zde:

Tel. 736 769 601

https://www.facebook.com/pg/utulekzim/photos/?tab=album&album_id=2048919838734185&__tn__=-UCH-R

BARYK 

Nekupuj, ale adoptuj!

Baryk je asi osmiletý kříženec, který byl z adopce bohužel již pětkrát vrácený. Bohužel neměl moc štěstí na lidi. Váží 26 kg a měří 50 cm v kohoutku. Byl údajně nalezen uvázán u silnice mezi Kejžlicí a Čejovem. Je nerad sám, je velmi smutný a vyje nebo štěká, což bylo nejčastějším důvodem jeho návratu z adopce. Z povahy bígla Baryček zdědil různé vlastnosti – určitou tvrdohlavost ve smyslu „když čmuchám, nevnímám“, hravost, ale také trochu lovecké pudy – v lese je nutné ho vodit na vodítku (hospodářská zvířata neřeší). Je schopen soužití ve smečce psů, ovšem kvůli jídlu nezná bratra. Na vodítku je třeba mu ihned ukázat, že tahat se nebude – nové venčitele otestuje a během pár vteřin vyhodnotí, zda půjde vzorně, protože psovod je důsledný a neoblomný nebo zda jej bude vláčet do všech světových stran dle vlastního uvážení. Analogicky je to s potenciální dominancí. Proto hledá vyrovnaného zkušeného pána, který bude důsledný a základních věcí nebude chtít docílit křikem, zlostí a tresty, ale důsledností a přirozenou autoritou.

Více informací naleznete ZDE.

RUFUS 

Nekupuj, ale adoptuj!

„Věřím, že za každého člověka, který dokáže zničit psí duši, někde existuje další, který to umí napravit. A proto i já věřím. Na pochopení, druhé šance a existenci milovníků složitější povahy našeho plemene.“

Rufus je větší devítiletý a velmi zklamaný bígl. Hledáme pro něj zkušeného majitele, který ho důsledně povede a napraví to, co ten předchozí zkazil, člověka, který mu porozumí. Nenásilně, s citem, po dobrém a s jasnými pravidly. Rufík se se svým člověkem rád mazlí, ale cítí se ohrožen i v situacích, které nezkušeného člověka nenapadnou a tak je potřeba s ním jednat s rozmyslem. Svému člověku znovu potřebuje věřit a pak mu dá i své srdce. O lidský kontakt velmi stojí a nechá se hladit, ukáže i bříško, miluje balonky a piškoty, ovládá základní povely a poslušnost, je čistotný. Se psy se venku nepere, ale doma má tendenci „šikanovat“ nebo i napadnout slabší jedince. Hodil by se k sebevědomé větší feně. Rufík je odčervený, kastrovaný, čipovaný a očkovaný. 

Rufus je umístěn v azylu Tylda nedaleko Berouna. Do adopce půjde po podpisu adopční smlouvy.
Více informací u dočasné tety Ivy na telefonu 603 597 194

https://www.facebook.com/dita.pullmannova/media_set?set=a.10205097514674621&type=3

OZZY

Nekupuj, ale adoptuj!

Ozzy je desetiletý pes s PP, kastrovaný, na hrudi má velkou cystu (dle MVDr. není nutno jakkoli řešit), bere na to léky, kvůli kterým se mu může stát, že se doma sem tam počůrá. Je to bytový pes, ale v dočasné péči tráví při pěkném počasí nejraději celý den na sluníčku na zahradě a večer si schrupne na gauči. Jako každý bígl se nechá kdykoliv na cokoli ukecat za jídlo, venku může chodit bez vodítka, ze zahrady se nikdy nesnaží utéct, se psy jakéhokoli věku a pohlaví vychází bez problémů, děti má rád (nevyhledává je, ale respektuje). Je to klidný pes, bez problémů doporučujeme i důchodci, což by bylo ideální, protože Ozzy má rád společnost. O samotě v bytě spí, neštěká. Aktuální majitelka by ráda zůstala v kontaktu s novým majitelem (bohužel se pejska musí vzdát ze zdravotních důvodů).

Pro více informací tel.: 605 848 362

Ozzy je nyní v Hradci Králové.

Noví majitelé budou samozřejmě pečlivě prověřeni (Unie práv zvířat, z. s.).

https://www.facebook.com/groups/1753714914702496/permalink/2644622018945110/

https://www.facebook.com/biglhledadomov/

 

Foto: archiv útulků a dočasných péčí

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...


    Použitá slova ze slovníku pojmů:
    PP
    Podobné články



      -->