Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Lékař léčí, příroda uzdravuje…

Příroda je mocná čarodějka – to víme už dávno. Tušili jste ale, že přírodní přípravky mohou pomoci nejen nám lidem, ale i našim domácím mazlíčkům? Často se stává, že když už si lékař neví rady, pomůže místo klasické medicíny právě ta přírodní. Své o to ví i Jana Indrychová, která řadu let pracuje s bylinnými přípravky a je daleko za hranicemi svého kraje vyhlášená svými výsledky. Tak neváhejte a přečtěte si další díl jejího seriálu.


Lékař léčí, příroda uzdravuje…

A platí to nejen u lidí, ale i u zvířat. Regenerace zdraví pomocí bylinných přípravků Energyvet je velmi účinným způsobem, jak pomoci i tam, kde si často lékaři s klasickou medicínou nevědí rady. Antibiotika, kortikoidy, steroidy nestačí na všechno a hlavně mají spoustu vedlejších škodlivých účinků na zdraví.

Příroda je mocná čarodějka

Pracuji s bylinnými přípravky Energyvet už od roku 2012 a na mých webových stránkách si v kolonce „Zkušenosti klientů“ můžete přečíst, co všechno se mi pomocí těchto preparátů podařilo dát do pořádku. Namátkou vzpomenu například na případy epilepsie, nádorů mléčných žláz, selhávání ledvin, různé zažívací potíže nebo dermatitidy. Dobré výsledky mám také v chovatelství, sportu a regeneraci psychiky zvířat.

Přípravky Energyvet jsou bylinné koncentráty s využitím tradiční čínské i západní medicíny. Obsahují nejen bylinnou složku, ale také bioinformace a homeopatické složky. Je využita i krystaloterapie a aromaterapie. Vše čisté a přírodní bez nežádoucích vedlejších účinků.

Energie pěti elementůpět 

Tyto přírodní koncentráty jsou ucelenou řadou na regeneraci celého organismu. Jsou sestaveny hlavně podle principů tradiční čínské medicíny a tedy i jejich výběr se tím proto řídí. Podle tradiční čínské medicíny se vše kolem nás skládá z energie pěti elementů, konkrétně ze dřeva, ohně, země, kovu a vody.  Ke každému elementu náleží určité tělesné orgány, emoce, barvy, chutě, energetické cestičky zvané meridiány, roční období apod.  Je to celkem složité odvětví, a tak se pro zjednodušení zaměříme hlavně na tělesné orgány. Ke dřevu náleží játra a žlučník. K ohni zase srdce a tenké střevo, k zemi žaludek, slezina a slinivka. S kovem souvisí plíce a tlusté střevo a s vodou ledviny a močovo-pohlavní ústrojí.

Vše je dokonale propojené

Všechny tyto elementy a vše, co k nim patří, tedy i životní orgány, oživuje a vyživuje energie zvaná čchi. Pokud dobře proudí, každý jeden element je správně vyživován, dobře funguje a předává tak energii elementu následujícímu, který je před ním po směru hodinových ručiček. Pokud se ale někde energie z jakéhokoliv důvodu zablokuje, nepouští ji dál. Ta se hromadí a vzniká na daném orgánu, který pod tento element spadá, zánět a nemoc.  Aby se daný orgán zregeneroval a energie mohla začít opět proudit, je třeba podle příznaků zjistit, kde tato energie stagnuje a podat patřičný bylinný koncentrát, který tuto nemoc pomůže zregenerovat, a tím obnovit řádný tok energie v kruhu.

Tak třeba ledviny…

Pro lepší porozumění si uvedeme názorný příklad. Pokud nastane, dejme tomu, dnes tak časté selhávání ledvin, neznamená to, že ledviny nepracují, ale naopak pracují příliš. Projevuje se to zvýšenou žíznivostí.  Vysokým příjmem tekutin totiž ledviny pracují na vysoký výkon, protože nejsou schopné fungovat, jako když jsou zdravé. Hromadí se tam energie a vzniká zánět. Abychom ulevili ledvinám, podáme bylinný přípravek, který stáhne zánět ledvin, odvede přebytečnou energii a pomůže ledvinám dostat se opět do normálu. Pokud to není nějaký už opravdu chronický případ, tak většinou stačí třítýdenní kůra v kombinaci s přechodem na zdravou stravu a ledviny opět obnoví svou funkci.

Kocourka na této fotografii trápilo velké zranění na líci. I při nasazení klasických antibiotik tkáň stále nekrotizovala. Po deseti dnech podávání Imunovetu vnitřně i lokálně se ránu podařilo zavřít a zhojit.
  kocour  kocour
 

Je důležité najít vždy příčinu nemoci a tu odstranit!

Čínská medicína se nesnaží nějak ošetřit následek, ale odstraní příčinu, a tím uvede organismus opět do rovnováhy, kdy se obnoví proudění energie nejen na daném orgánu, ale jak se říká, když uhodíte správně hřebíček na hlavičku, obnoví se i zdravé proudění po celém kruhu jednotlivých orgánů. Tedy jeden každý správně funguje a vyživuje orgán následující. Odstraní se stagnující příčina nemoci a organizmus dostane možnost nastartovat sebeozdravné procesy a plně se zregeneruje.

Základem zdraví je správná strava

Často se mi daří dávat takto zvířata do pořádku. Ze začátku jsem pracovala pouze s přípravky Energyvet, ale po určité době praxe jsem zjistila, že velkou a zásadní věcí je strava. Když půjdeme po příčinách nemocí, zjistíme, že největší podíl na nich má industriální strava. Suché granule, které navzdory reklamě vůbec nesplňují potřeby ke zdravému fungování organismu, ba naopak, vyvolávají je. Pozvolna a nenápadně. Některá zvířata reagují velmi brzy po dosažení jednoho roku života, ale většina až tak kolem šestého nebo sedmého roku. Proč? Buňky v těle se obnovují a kompletní cyklus je zhruba sedmiletý. Pokud jim po tuto dobu podáváte komerční stravu, nejlépe ze supermarketu za pár korun, vybijete jim střevní mikroflóru a silně narušíte zdravý mikrobiom. To je souhrn mnoha živých, zdraví prospěšných mikroorganismů, který zajišťuje zdravý chod různých procesů v těle. U psů se budeme zabývat hlavně trávicí soustavou. Pokud se tedy tyto mikroorganismy „díky“ chemickým konzervantům, barvivům, ochucovadlům a dalším chemickým či nestravitelným látkám, které tyto granule obsahují, postupně vybíjí, pak střeva přestanou plnit svou funkci. Potrava v nich začne zahnívat a začnou se nadměrně zatěžovat další okolní čistící orgány – játra a ledviny. Dochází nejprve k vyrážkám, svědění, drbání, častému požírání trávy, zvýšené žíznivosti a postupně až k selhávání těchto orgánů.

Překyselení je problémem i u zvířat

Dalším velkým a dnes bohužel i velmi častým problémem jsou nádory vlivem překyselení organismu. Opět „díky“ komerční stravě. Takže si takto pozvolna a každý den trávíme své milé přátele, navíc s přesvědčením, že jim podáváme dle reklamy zdravou a vyváženou stravu. A kolem šestého roku začne zdraví selhávat a návštěvy u veterinářů jsou čím dál tím častější a nemoci nabývají chronických podob. Dokud se nekrmilo granulemi, tak se tohle nedělo. Zvířata se v pohodě dožívala i dvaceti let. Chápu, že lidé si již na pohodlné a praktické granule zvykli, ale psi nikoliv.  Nejlépe jsou na tom se zdravím psi krmení syrovou či vařenou stravou. Pokud granule, tak jedině lisované za studena (tzv. sušený BARF), které se vyrábí tak, že suroviny se smíchají a následně vylisují do požadovaných tvarů, bez tepelné úpravy a poté se vysuší při max. 36° C. Ale i k těmto granulím doporučuji přidávat kvalitní konzervy pro psy, jelikož fyziologickou tekutinu, která je v syrové, případně i ve vařené stravě, pitná voda nenahradí. Je to něco jako živá voda.

Tento knírač chodil tři roky s límcem, protože si neustále vylizoval ránu, kterou se nedařilo veterinářům zacelit. Stačilo měsíční podávání přípravku Imunovet v kombinaci s Regavetem a vše se dalo do pořádku.

  knířač knírač knírač

Bylinky fungují skvěle

Tolik o jedné z hlavních příčin nemocí, ale chtěla bych se vrátit zpět k bylinkám. Příroda nám dala velký dar, který u našich zvířat zabírá často lépe než u nás. Zvířata velice dobře reagují na bylinnou terapii, a jak jsem již uvedla, pokud se to podpoří i zdravou stravou, tak se jim uvnitř opět nastartují přirozené samoozdravné procesy. Tělo, stejně jako příroda si umí dobře poradit. Jen jim do toho nesmíme zasahovat ničím umělým. Byliny jsou velkým zdrojem léčivých látek, a pokud najdeme ty správné, tak se dějí, z pohledu nevědomých, i zázraky.  Já jsem pro zvířata na své cestě životem objevila přípravky Energyvet. V praxi se mi velmi osvědčily, a tak se jich držím. Tato značka má ucelenou řadu přípravků pro celý organismus na principech tradiční čínské medicíny, ale i západních poznatků z tradičního bylinkářství u nás. Je to ověřené staletími a funguje to. 

Přírodní psí lékárnička  

Každý může mít doma takovou malou pohotovostní domácí lékárničku. Já doporučuji, aby obsahovala hlavně:

regavet REGAVET - pomáhá při zvracení, průjmech, ale například i při již zmíněném selhávání ledvin nebo tzv. „sáňkování“, pokud je jeho příčinou zánět análních žlázek.

VIROVET – uplatní se jednak při preventivním podávání, aby pomohl upevnit zdravou imunitu, ale i jako akutní přípravek při nachlazení, falešné březosti nebo pokud se váš pes virovet setkává s jinými psy, aby se uchránil rizika např. psincového kašle a jiných virových nákaz.

imunovet IMUNOVET  (tzv. dračí krev) – jedná se o přírodní antibiotikum a je velmi důležitou součástí zvířecí lékárničky. Osvědčil se pro vnitřní i vnější podávání. Krásně hojí rány. Stahuje okraje rány k sobě a zároveň dezinfikuje. Vnitřně působí nejen jako přírodní antibiotikum, ale je prospěšný i při zdravé tvorbě krvinek, při leukémii, zatočí s bakteriemi ve střevech a dokáže si poradit i s potížemi autoimunitního charakteru.

Energyvet má těchto bylinných přípravků mnoho. Je to zdravá pomoc bez vedlejších účinků. Zvířata ani sebe nemusíte hned stresovat návštěvami u lékaře a v klidu domova můžete účinně pomoci při běžných zdravotních obtížích za pomoci včasného bylinného ošetření, případně je můžete použít i na podporu léčby naordinované veterinářem. Tyto přípravky se dají využít v mnoha oblastech psího života, ale o tom si povíme zase příště.

 

Foto: Jana Indrychová

Doporučujeme z našeho e-shopu
MERCH eCanis
Novinka
Pytlopamlskovník eCanis - velký

Pytlopamlskovník eCanis, který je k dispozici v naší nabídce, se vyznačuje jednoduchým a funkčním designem. Může se nosit hned třemi různými způsoby: volně připnutý k opasku pomocí malé karabiny,  jako kabelka přes rameno,  pevně připnutý k opasku. 

ZB000789
od 450
MERCH eCanis
Novinka
Plastová kartička Můj pes je sám doma!

Plastová kartička ve velikosti platební karty do peněženky pro případ nouze, pokud by váš pes zůstal doma sám. Na zadní straně je opatřena kontaktmíni údaji.

Skladem
ZB000505
59
MERCH eCanis
Deštník eCanis

Už nikdy nemusíte moknout! Vybavte se do jakéhokoliv deštivého počasí krásným a stylovým deštníkem z naší dílny, který rozjasní každý pošmourný den. Barva bílá s potiskem eCanis a naší sympatické maskotky – maliňačky Dior.

Skladem
ZB000504
250
MERCH eCanis
Výstavní pamlskovník

Malý pamlskovník kolem pasu je vhodný zejména při předvádění psa na výstavách. Využít ho lze ale i při dalších kynologických aktivitách či při běžných procházkách. Ruční zakázková práce, vyrobeno v ČR.

ZB000495
od 250
MERCH eCanis
Pouzdro na mikrotenové sáčky

Textilní pouzdro na sáčky na psí exkrementy – zásobník na pytlíky na psí trus. Díky praktické karabině jej lze zavěsit například na opasek a je tak vždy pohodlně po ruce.

ZB000486
od 125
Novinka
Sušené krůtí krky

Křupavý pamlsek s vysokým obsahem vápníku a hodnotných bílkovin. Blahodárně působí na kosti a srst.

ZB000462
od 22
Novinka
Sušené hovězí plíce

Vhodné pro obézní psy díky nízkému obsahu tuku. Jsou křehké a měkké a tak jsou skvělým pamlskem pro štěňata, starší psy, ale také pro psy, kteří mají problémy s chrupem. Prospívá rovnováze hladiny žaludečních šťáv. 

ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce

Dietní pamlsek s vysokým obsahem bílkovin. Vhodné zejména pro psy s nadváhou. Hodí se také pro staré psy, kteří mají problémy se zuby.

ZB000453
od 26
Novinka
Obojek SOFTY
Obojek SOFTY
Vyberte barvu

Odolný perforovaný ručně vyráběný obojek Softy je navržen k maximálnímu pohodlí vašeho psa. Objektivně lehký a vzdušný materiál, který ovšem neztrácí svou pevnost a odolnost.

ZB000096
od 0
Lanové vodítko EASY LONG - TWIST | MINI

Kvalitní, ručně vyráběné vodítko s originálním posuvným systémem umožní zkracování a prodlužování vodítka v celé délce snadným pohybem několika prsty.

ZB000299
od 539
Kam dál ...



-->