Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 8.díl

Také milujete lívance, vdolky a podobné dobroty? A vaši psi vždy jen mlsně slintají u stolu a nikdy nedostanou? A vy máte špatné svědomí. To nemusíte – upečte jim jejich vlastní! A navíc zdravé! Hlavními surovinami dnes budou sýr a mrkev. Tak zástěry do pasu, dámy a pánové a hurá na to!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 8.díl
22.1.2018 109039x Zdravá výživa

Všichni známe situace, kdy nám naši psi koukají mlsně skoro do talíře a my jim samozřejmě nic nedáme, protože to pro ně prostě není vhodné. Třeba takové lívance nebo vdolky! A nám je to pak vlastně i líto, ale nakonec zvítězí přece jenom rozum. Ale co kdyby existovala varianta pro zvířata? A navíc zdravá? To by byla jiná káva! Ale co káva? Vdolečky a lívanečky…

Sýrovo-mrkvové vdolečky   1          

Co budeme potřebovat?

  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek celozrnné pšeničné mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 šálek nastrouhaného čedaru
  • 2 větší vejce
  • 1 šálek mléka
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • mrkev dle potřeby

Promícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sýr a nastrouhanou mrkev, následně rukama dobře propracujeme. V misce důkladně rozšleháme vejce, mléko a olej. Poté nalijeme opatrně k mouce a pořádně promícháme, dokud se vše nespojí. Z těsta vytvoříme malé vdolečky, které vkládáme na pečící papír.

Pečeme v troubě při 200 °C cca 20 – 25 minut. Před podáváním nesmíme zapomenout nechat vdolečky dostatečně vychladnout.

Vegetariánské lívanečky                     

2Co budeme potřebovat? 

  • 1 šálek hrubé mouky
  • ½ šálku nastrouhaného tvrdého sýra
  • ½ šálku vařené mrkve a hrášku nebo jiné zeleniny (brokolice, celer, petržel…)
  • 120g másla nebo margarínu
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • mléko

Máslo nebo margarín necháme povolit při pokojové teplotě, případně můžeme nastrouhat na hrubém struhadle, přidáme směs vařené zeleniny, mouku a podle potřeby i mléko tak, abychom všechny ingredience zpracovali v kompaktní těsto. To necháme cca jednu hodinu odležet v ledničce. Následně rozkrájíme na menší kousky a na pomoučněném vále tvarujeme libovolně velké lívanečky.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na cca 200 °C přibližně 15 minut.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová

 Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Doporučujeme z našeho e-shopu
Novinka
Sušené krůtí krky
ZB000462
od 20
Novinka
Sušené hovězí plíce
ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce
ZB000453
od 26
Legendy československé kynologie
Skladem
ZB000002
od 129
Novinka
Obojek SOFTY
Vyberte barvu
Obojek SOFTY
ZB000096
od 0
Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (30 článků)