Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 5.díl

Dva týdny uběhly jako voda a my budeme opět vařit pro naše psí miláčky. A protože je těsně před svátky, opět si vám dovolujeme nabídnout pár tipů na vánoční cukroví pro naše chlupaté parťáky. Přece je neodbudete jen těmi dvěma druhy od minule, když sami pro sebe si jich upečete určitě nejméně deset, že? Tak směle do toho!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 5.díl

Vánoce již ne klepou, ale přímo buší na dveře našich domácností. Nervozita nás všech, že nestihneme uklidit, nakoupit dárky, napéct a k tomu ještě chodit do práce atd. atd…, se mísí s vůní jehličí, cukroví a žádostivými pohledy nejen našich dětí, ale i našich zvířecích kamarádů. Co dostanu pod stromeček nebo naopak co upadne na zem? Snad si tedy i v tomto shonu uděláte trochu času a nějakou tu dobrotu připravíte i svým pejskům.

Vánoční cukroví pro psy potřetí – Ovesné medové kuličky  

Co budeme potřebovat?recepty 

  • 50g jemně nakrájené brokolice
  • 50g jemně nastrouhané mrkve
  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 2 – 3 lžíce tvarohu

Všechny suroviny smícháme, avšak tvaroh a vodu přidáváme opatrně po částech. Těsto totiž nesmí být příliš tekuté, jinak z něj nebude možné tvarovat kuličky. Poté dáme na půl hodiny odležet do lednice. Z těsta tvoříme kuličky, které následně vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 °C asi deset minut. Cukroví vydrží v uzavřené nádobě bez problémů měsíc.

Vánoční cukroví pro psy počtvrté – Sardinkové dobrůtky           

Co budeme potřebovat?

  • 1 malá vanička sardinek ve vlastní šťávěrecepty 
  • ½ hrnku rýžové mouky
  • ½ hrnku ovesných vloček
  • 6 lžic vody          

Sardinky i s nálevem nalijeme do mixéru a důkladně rozmixujte. Vzniklou hmotu potom smíchámese zbytkem ingrediencí a vytvoříme tužší těsto. Vyklopíme na vál posypaný celozrnnou moukou a vyválíme si asi 1cm vysoký plát. Z těsta vykrajujeme tvary podle vlastní libosti a fantazie, poté je klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme přibližně hodinku oschnout. Mezitím si rozpálíme troubu na 200 °C. Cukroví pečeme asi dvacet minut pěkně dozlatova. Hotové dobrůtky bez problémů vydrží dva až tři týdny v lednici.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

 Foto: Michaela Weidnerová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...