Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 4.díl

Blíží se nám čas adventní a hospodyňky už začínají pomalu, ale jistě šílet. Kromě shánění vánočních dárků právě nyní hlavně s vervou uklízí a pečou cukroví. A tak si tentokrát a potom ještě i příště společně napečeme i pro naše zvířecí miláčky.


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 4.díl

Určitě přemýšlíte, jakými laskominami o nadcházejících nejkrásnějších svátcích v roce potěšíte své nejbližší a možné byste měli chuť připravit i něco neobvyklého a čistě vánočního do psí mističky. Dovolujeme si vám tedy právě dnes pár tipů nabídnout.

Vánoční cukroví pro psy poprvé – Banánový zázrak       banán 

Co budeme potřebovat?

  • 240g ovesných vloček
  • 125ml odstředěného mléka
  • 1 vejce
  • cca polovina rozmixovaného banánu
  • 1 čajová lžička medu

Všechny suroviny důkladně promícháme, prohněteme a na pomoučněném vále zpracujeme v kompaktní hmotu. Poměr přísad je orientační, závisí i na velikosti banánu, případně je tedy adekvátně upravíme. Vzniklé těsto rozválíme a formičkami vypichujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem přibližně 30 minut při 150 °C. Po vychladnutí skladujeme v suchu a chladu.

Vánoční cukroví pro psy podruhé – Zeleninová srdíčka     zelenina          

Co budeme potřebovat?

  • 250g nadrobno nakrájené nebo rozemleté zeleniny dle vaší fantazie (mrkev, celer, řapíkatý celer, petržel, brokolice, lilek, paprika, cuketa…)
  • 4 lžíce oleje (lněný, olivový, ostropestřecový, rybí…)
  • 3 lžíce vody
  • 270g celozrnné mouky
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (mohou být, ale není nutné)

Smícháme nakrájenou směs zeleniny s vodou, olejem a bylinkami, následně přidáme celozrnnou mouku a vypracujeme hladké těsto. Prohněteme na vále vysypaném trochou mouky a vyválíme přibližně 1cm vysoký plát. Poté tvořítkem vykrajujeme srdíčka a pečeme při 180 °C asi 15 minut nejlépe na plechu vyloženém pečícím papírem. Vychladlé cukroví skladujeme v ledničce nebo někde v chladu, kde vydrží dva až tři týdny.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Doporučujeme z našeho e-shopu
Novinka
Sušené krůtí krky
ZB000462
od 20
Novinka
Sušené hovězí plíce
ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce
ZB000453
od 26
Legendy československé kynologie
Skladem
ZB000002
od 129
Novinka
Obojek SOFTY
Vyberte barvu
Obojek SOFTY
ZB000096
od 0
Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (30 článků)