Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 3.díl

Hlavními ingrediencemi dnešního kuchtění jsou ryby. Že je váš pes nežere? Tak to zkuste a uvidíte, že ještě rád začne!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 3.díl

Opravdu váš pes nechce jíst ryby? A vy byste je do něj chtěli nějak dostat v přirozené podobě? Máme pro vás tip! Těmito dobrotami totiž dozajista nepohrdne. Dnes jsme si pro vás totiž připravili hned dva osvědčené rybí recepty. Tak hurá do kuchyně!

Voňavé rybí pamlsky bbb 

Co budeme potřebovat?

  • 1 kávová lžička sušeného česneku
  • 100g kukuřičné mouky
  • 100g pšeničné mouky
  • 150g rybiček dle vlastního výběru (v konzervě)
  • 100ml vody

V misce smícháme všechny ingredience mimo vody, tu za stálého míchání přiléváme. Jakmile se těsto přestane lepit k míse, vyklopíme ho na vál posypaný zbylou moukou a rukama uhněteme, dokud se nepřestane lepit úplně. Poté ho rozválíme na cca 4 mm plát. Z plátu vykrajujeme pomocí formičky na cukroví tvary dle vlastního výběru. Hotové vykrojené tvary klademe na připravený plech pokrytý pečícím papírem a dáme do trouby. Pečeme zhruba 35 minut na 180°. Hotové tvary přeneseme na mřížku a tam je necháme dostatečně vychladnout a vyschnout.

Lososový zázrak

Co budeme potřebovat?

  • 500g syrového lososa
  • 500g syrového kuřecího masa
  • cca 2 vejce
  • Bylinky dle chuti a vlastní fantazie
  • Zelená nať
  • (Poměr lososa a kuřecího masa lze upravovat s ohledem na vlastní peněženku. Bylinky a nať mohou být, anebo nemusí)

Oba druhy masa umeleme, přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme v kompaktní hmotu. Poté tzv. roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem ve vrstvě asi 1,5 cm. Pečeme přibližně půl hodiny při 180°C. Hotový výtvor pak nakrájíme a dáme zamrazit. Máme tak po ruce vždy kvalitní, čerstvé a hlavně chutné pamlsky na výcvik nebo s sebou na procházky.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Foto: Michaela Weidnerová

Kam dál ...