Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 28. díl

Jste už také moc zvědaví, o které další netradiční, ale jednoduché recepty rozšíříme vaši psí kuchařku? Pak si honem nasaďte zástěru a nechte se námi opět inspirovat!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 28. díl

I psí bašta jde naaranžovat a naservírovat tak, že na první pohled rozhodně nepoznáte, zda se jedná o dobroty na váš stůl nebo do mističky vašeho čtyřnohého kamaráda. A pomerančovo jablečné piškoty a batátová musaka které si tentokrát společně „uvaříme“, patří rozhodně do této kategorie. Tak pojďme na to!

Pomerančovo jablečné piškoty      

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 28. díl

Co budeme potřebovat? 

5 lžic polenty 

3/4 jablka

1/2 pomeranče 

1 lžíce strouhaného kokosu 

1/2 kelímku ovčího jogurtu (cca 1 vrchovatá polévková lžíce) 

trocha kůry z BIO citronu a pomeranče 

1 lžička lněného semínka 

1/4 lžičky perníkového koření

Pomeranč oloupeme, zbavíme dokonale i bílé slupky a nakrájíme na malé kousky. Jablko oloupeme a na struhadle nastrouháme na kašičku (případně můžeme použít bio dětskou přesnídávku cca 1 lžíci, ale bez přidaného cukru či umělých sladidel). Přisypeme kokos, semínka, polentu a perníkové koření. Vše dokonale smícháme na hladké a nelepivé těsto, ze kterého tvoříme malé kuličky, jež následně mírně stlačíme na plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. 

Batátová musaka s hovězím masem

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 28. díl

Co budeme potřebovat?

půl batátu 

100 g hovězího mletého masa (neochuceného!)

1 menší mrkev

1/4 menší bulvy celeru 

1 lžička rajského protlaku

špetka oregana, rozmarýnu, sušeného mletého zázvoru, špetka skořice

lžička bezlaktózového nebo ovčího jogurtu (hustší konzistence řeckého typu)

špetka nasekaného čerstvého kopru na ozdobení 

Mleté maso ochutíme oreganem, rozmarýnem, zázvorem a skořicí. Přidáme rajský protlak a vše důkladně smícháme. Zapékací nádobu menší velikosti vymažeme kapkou oleje, aby se batát nepřilepil. Syrový batát oloupeme, odkrojíme půlku a nakrájíme ho na plátky. Do zapékací misky postupně vrstvíme batát, pak navrch syrové hovězí maso a nakonec zase batát. Zapékáme na 200 stupňů 30 minut. Na porci vystydlé musaky dáme lžičku jogurtu, posypeme nasekaným koprem. 

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Michaela Weidnerová

 

Foto: Lucie Koukalová

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

 

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...