Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 27. díl

Máte rádi zmrzlinu a nanuky? A víte, že něčím podobným můžete udělat radost i svému psovi a navíc si tuto laskominu sami doma vyrobit? Nechte se tedy inspirovat následujícími recepty!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 27. díl

Pejsci v teplejších jarních dnech nebo v parném létě milují ledové pochoutky v podobě různých druhů zmrzlin z jogurtu a ovoce s přídavkem malých kousíčků masa pro ty vybíravé strávníky. Stejně tak budou milovat i „cuc na špejli“, čili nanuk. To bude mít u vašich hafanů určitě velký úspěch. Výhodou navíc je, že do něj můžete dát syrovou i vařenou zeleninu, ovoce, maso, kousky jater, bylinky, semínka, prostě všechno, co vás napadne. Je to barevné, voňavé a lákavé.

Nanuky 

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 27. díl

Co budeme potřebovat? 

Vařená dýně (Hokaido, máslová dýně…) 

Předvařená červená řepa

Vařená brokolice

Bylinky (bazalka, rozmarýn, libeček…) 

cca 200 ml drůbežího vývaru

Pár kousků vařeného kuřecího masa

Chia semínka a lněné semínko

Do tvořítek na nanuky vrstvíme postupně vařenou řepu, dýni (Hokaido nemusíme před vařením loupat, ale máslovou dýni je třeba napřed oloupat) a brokolici. Poté přidáme kousky masa i s vývarem, do kterého ještě dáme namočit semínka a přisypeme bylinky. Zapíchneme plastovou tyčku od tvořítka nebo můžeme dát klacík či koupené tyčky na nanuky, aby nám pejsek případně nekousal do plastu, a dáme do mrazáku. 

TIP navíc:

Nanuky pro psy se dají dělat prakticky ze všeho, co máte doma. Další variantou může být třeba variace na kachnu na jablkách či pomerančích, kdy použijeme kachní vývar, který můžeme ještě zredukovat, aby byl silnější, přidáme na kousky nakrájené jablko a pomeranč a půl lžičky skořice. 

Rakety

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 27. díl

Co budeme potřebovat?

Zelená vrstva

Vývar (drůbeží, kachní…)

Listový špenát 

Bazalka

Petrželka

Medvědí česnek

Červená vrstva

Vývar

Červená řepa

Směs ovoce (jahody, maliny, ostružiny…)

Směs bylinek (rozmarýn, oregano, tymián, máta)

Žlutá vrstva

Vývar

Jablko

Pomeranč

Špetka skořice

Špetka kurkumy

Jednotlivé vrstvy dáváme do formičky postupně, a vždy po jedné, tu necháme zmrznout a až poté přidáme další. Je to trochu zdlouhavý postup, ale výsledek stojí za to. Vyzkoušejte a uvidíte sami!

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Michaela Weidnerová

Foto: Lucie Koukalová

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...