Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Měli byste opět chuť připravit si pro svého psa nějakou domácí mňamku? Pak si můžete společně s námi zkusit upéct dvoje další výtečné, ale hlavně zdravé pamlsky. Tak šup, šup, jdeme na to!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl
Michaela Weidnerová 13.3.2021 104606x Výživa

Výhodou domácího pečení pamlsků je možnost velké variability a obměňování surovin tak, aby vašemu čtyřnohému kamarádovi nezevšedněly. A to se určitě hodí zejména při výcviku, a také si můžete dobře vychytat, co pejskovi nejvíce šmakuje. A třeba to budou právě koláčky s kuřecím masem a zelím nebo pohankové kytičky.

Koláčky s kuřecím masem a zelím

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Co budeme potřebovat? 

140 g vařeného kuřecího masa (může být i pečené, třeba zbytek od oběda, ale pozor na sůl a koření!) 

200 g ovesných vloček 

20 g dýně Hokaido 

1 mrkev

1 lžička lněných semínek (roztlučených v trošce vody)

1/2 lžičky chia semínek

hrst kysaného zelí 

2 vejce

Mrkev a dýni nastrouháme na jemném struhadle. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme nahrubo mleté ovesné vločky, dvě vejce, semínka a zelí. Vše dobře smícháme, aby se ingredience dobře spojily. Ze hmoty tvoříme malé kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a pak na ně přiložíme vidličku a utvoříme placičky. Pečeme na 180 stupňů 25 minut dozlatova. 

 


 

Pohankové kytičky

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 23. díl

Co budeme potřebovat?

50 g pohankové mouky (+ na dosypání v případě lepivého těsta a na podsypání na válu) 

60 g ovesných vloček 

lžíce nasekané hladkolisté petržele 

lžička bazalky (může být sušená… v případě, že pejsek nemá rád voňavé pamlsky, dejte půl lžičky, aby víc cítil maso)

1/2 lžičky sušeného drceného šípku (přidává se hlavně v případě nachlazení pejska jako výborný zdroj vitaminu C, takže je vhodné péct pamlsky se šípkem hlavně na podzim a v zimě) 

60 g jablka 

30 g celeru

1/2 lžičky Chia semínek

80 g masa (měla jsem zrovna vařené kuřecí krky, ale můžete dát jakékoli maso nasekané najemno) 

1 lžíce tvarohu

1 vejce

Jablíčko a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vločky, semínka, maso, tvaroh, vejce, bylinky, šípek a nakonec sypeme mouku. Vše dobře propracujeme na hladké těsto. V případě, že se těsto lepí, přisypeme ještě mouku. Těsto vyválíme asi na 0,5 cm plát a vykrajujeme malinké kytičky (v případě pejska o váze zhruba 20 kg a více, vykrajujeme samozřejmě větší, tyhle by v tlamičce ani necítil). Kytičky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Kytičky se hodí na výcvik nebo hru se psem. 

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Michaela Weidnerová

Foto: Lucie Koukalová

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Doporučujeme z našeho e-shopu
Novinka
Sušené krůtí krky
ZB000462
od 20
Novinka
Sušené hovězí plíce
ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce
ZB000453
od 26
Legendy československé kynologie
Skladem
ZB000002
od 129
Novinka
Obojek SOFTY
Vyberte barvu
Obojek SOFTY
ZB000096
od 389
Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (29 článků)