Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Máte chuť si společně s námi upéct zas něco zdravého a moc chutného do bezedných psích tlamiček? Tak zbystřete, přátelé, vaši chlupatí kamarádi takovou snahu jistě velmi ocení a za odměnu vymetou mističky nebo vaše kapsy opravdu beze zbytku!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Téměř do všech domácích pamlsků pro psy můžete přidat nejrůznější semínka a také bylinky dle vlastní fantazie. Oblíbenou ingrediencí jsou rovněž ryby, které jsou většinou dobře tolerovány i strávníky s nejrůznějšími alergiemi. A právě takové dva recepty jsme si pro vás nyní připravili.

Jáhlové piškoty

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Co budeme potřebovat?

100 g jáhel

70 g dýně Hokaido

30 g jablka

20 g mrkve 

2 vejce 

šťáva z půlky pomeranče

1/4 lžičky skořice (skořice pozitivně působí na krevní oběh, zlepšuje trávení, zejména metabolismus tuků a sacharidů. Uklidňuje žaludeční nevolnosti a nadýmání. Ale můžete klidně vynechat, pokud by to psovi vadilo nebo mu to příliš nevonělo) 

1 lžička medu 

hrst lněných semínek (předem namočených, aby nabobtnala, poté rozmixovaných)

 

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Všechny suroviny rozmixujeme a malou lžičkou tvoříme na plechu, vyloženém pečícím papírem kopečky. Dáme péct na 180 stupňů na 30 minut. Poté ještě můžeme na hodinku na 100 stupňů vysušit (piškoty však nebudou křupavé, spíš měkké). 

Rybí koláčky

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Co budeme potřebovat?

1 rybí filé (treska, losos)

60 g ovesných vloček

60 celozrnných pšeničných vloček (špalda)

40 g listového špenátu (můžou být i zmražené kousky či válečky, pokud nemáte čerstvý – v tom případě použít cca 3 kousky) 

40 g mrkve

1 lžíce dýňových semínek

1 lžíce lněných semínek (namočit do vody a nadrtit, dokud nepustí olej) 

1 vejce

2 lžičky olivového oleje 

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 21. díl

Rybí filé pečlivě zbavíme kostí. U tresky to nedá takovou práci, má méně kostí a losos je úplně bez kostí. Kousky ryby dáme do mixéru a přidáme další ingredience. Řádně rozmixujeme na celistvou hmotu, kterou pak vymačkáme na plech vyložený pečícím papírem. Na toto množství použijeme menší plech nebo zapékací misku. Pečeme na 180 stupňů cca 25 – 30 minut. 

Po upečení ihned vykrajujeme kolečka. Směs vyjde zhruba na 25 koleček o průměru 4 cm. Můžete vykrájet i menší kolečka, bude jich samozřejmě víc, tím pádem si je pejsek užije delší dobu, než je spořádá. Záleží i na velikosti a apetitu pejska. 

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

 

Foto: Lucie Koukalová

http://www.koukalici.cz/zdrave-mlsani-pro-psy/

Za tyto recepty srdečně děkujeme naší čtenářce Lucce Koukalové.

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho u nás pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...