Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 19. díl

Přemýšlíte, jakou dobrotu vašemu čtyřnohému miláčkovi ukuchtit třeba k narozeninám? A co byste řekli na takový psí sulc ve tvaru dortu? A jak mu to bude šmakovat, se můžete přesvědčit i na doprovodném videu. Tak hurá na to!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 19. díl
Celkem 13 článků z rubriky: Zdravá výživa

Sulc je oblíbenou pochoutkou nejednoho z nás, tak proč by nemohl chutnat třeba i našim hafanům. Příprava není náročná a je velmi podobná variantě pro lidi, jen samozřejmě nebudeme solit, ani používat další ochucovadla. Fantazii, co se ingrediencí týče, se však meze nekladou. 

  

Sulcík pro psy

Co budeme potřebovat?

3,5 litru vody

1 kg syrové vepřové kůže (lze zaměnit za vepřové nožičky nebo kolena)

2 větší mrkve (lze dát i více)

1 větší petržel (lze dát i více)

bylinky „dle chuti” (pivovarské kvasnice, mořské řasy,...)

 

Do velkého hrnce, nejlépe tlakového, nalijeme požadované množství vody a dáme vařit spolu s vepřovou kůží a zeleninou (mrkve, petržel) zhruba na dvě hodiny. Pokud nemáme tlakový hrnec, ale pouze „normální”, doba vaření se prodlouží. 

Poté si z hrnce vyndáme mrkve, petržel a můžeme i pár kousků kůže, vše nakrájíme na kostičky a dáme stranou. V případě vepřových nožiček, či kolene, si maso obereme a nakrájíme, kůže vrátíme zpět do hrnce a kosti vyhodíme.

Kůže spolu s vývarem v hrnci pořádně rozmixujeme a přidáme zvolené bylinky (nemusí být). Směs přelijeme do vhodné nádoby (nejlépe silikonové, ze které se pak sulc snáze vyklopí) a přidáme nakrájené přísady. Pokud chceme pejskovi ještě více dopřát, můžeme přidat i jiné druhy zeleniny, nebo třeba pokrájená vařená kuřecí srdíčka.

Následně formu zakryjeme (např. folií) a vložíme do chladu minimálně na 2,5 - 3 hodiny. Ideální je však nechat sulcík chladnout až do druhého dne, aby krásně ztuhl. Poté už ho jen vyklopíme z formy, popřípadě i dozdobíme dle libosti a můžeme servírovat. 

To, co nezkrmíme během následujících tří dní, můžeme zamrazit a dát pejskovi příště.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

 

 

 

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.