Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 16.díl

Čtyři týdny uběhly jako voda a my pro vás máme opět domácí recepty na obohacení jídelníčku vašich čtyřnohých kamarádů. Vyzkoušet si můžete dva typy masových dobrot, které můžete využít jako pamlsky na procházce nebo třeba při tréninku!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 16.díl

Nebudeme si nic nalhávat, ale naši psi jsou především masožravci, proto jim v kuchyni tentokrát společně  „vykouzlíme“ něco opravdu z masa. Vyzkoušet tedy můžete krůtí sušenky, či hovězí karbanátky nebo úplně nejlépe rovnou obojí! Tak se na to podíváme…

Krůtí sušenky                        

Co budeme potřebovat?krůtí sušenky

  • 2 hrnky vařeného krůtího masa
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhaného sýra
  • 2 lžíce pivovarských kvasnic
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce čerstvě nasekané petrželky

Krůtí maso rozsekáme na malé kousky nebo umeleme, přidáme sýr, rozdrcený česnek, petrželku, rozšlehané vejce a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku, kvasnice a nakonec i olej. Mícháme tak dlouho, dokud se všechny ingredience řádně nespojí a vznikne kompaktní hmota. Lžičkou následně vykrajujeme menší hrudky, které pečeme přibližně  20 minut na plechu vyloženém pečícím papírem při cca 200 – 220 °C. V případě potřeby uchováváme v ledničce.

Hovězí karbanátky               

Co budeme potřebovat?hovězí karbanátky 

  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra
  • 1 mrkev jemně nastrouhaná
  • ½ čajové lžičky mletého česneku
  • ½ hrnku celozrnné mouky nebo strouhanky
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1 lžíce rajčatového pyré nebo neostrého kečupu

Všechny ingredience spolu důkladně promícháme a tvoříme malé placičky nebo kuličky v závislosti na velikosti našeho psa. Pečeme 15 – 20 minut nejlépe v teflonové nádobě a v troubě předehřáté na 250 °C. Hotové karbanátky jsou hnědé a křupavé. Podáváme vychladlé a v případě nutnosti skladujeme v ledničce.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními?
Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz!
Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...