Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 14.díl

Jaro se projeví i v našem psím jídelníčku a do pamlsků, které si upečeme tentokrát, budeme přidávat petrželku, mrkvičku, jablíčka, ale také špenát. Ano, čtete správně, i z těchto surovin lze připravit lákavé odměny pro naše čtyřnohé miláčky. Tak s chutí do toho a půl je hotovo!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 14.díl
Radek Anděl 16.4.2018 807x Zdraví
Celkem 41 článků z rubriky: Zdraví

Vegetariánské keksy            

Co budeme potřebovat?vegetariánské keksy 

  • ½ hrnku mleté petrželky
  • ¼ hrnku jemně nasekané mrkve
  • ¼ hrnku na jemno nastrouhané mozzarelly nebo parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 hrnky celozrnné mouky
  • 2 lžíce otrub
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 hrnky vody

V míse důkladně promícháme petržel, mrkev, sýr, olivový olej a otruby. Poté přilijeme vodu a vsypeme prášek do pečiva. Směs následně zahustíme celozrnnou moukou a na vále vypracujeme rukama do podoby tvarovatelného těsta. Těsto pak vyválíme na plát o výššce cca 0,5 cm a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ve středně vyhřáté troubě po dobu asi 20 minut. Podáváme až po úplném vychladnutí.

Špenátové kostičky           

Co budeme potřebovat?špenátové kostičky 

  • 1 špenát (lze použít čerstvý nebo zmražený)
  • 10g droždí
  • 2 větší jemně nastrouhané mrkve
  • 2 větší jemně strouhaná jablka
  • 380g sardinek
  • 1 vejce
  • 500g hladké nebo celozrnné mouky

Špenát nejprve co nejvíce vyždímáme a nasekáme nadrobno, poté smícháme se zbytkem ingrediencí a zpracujeme v kompaktní těsto. Následně na vále vyválíme plát přibližně 0,5 cm vysoký a vykrajujeme kostičky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 20 min. v troubě vyhřáté na 180 – 200°C.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Foto: Michaela Weidnerová, Nikola Kolářová