Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 13.díl!

Velikonočním pondělím vrcholí nejkrásnější svátky jara a my v rámci tradičního kuchtění nezapomínáme ani na naše psy. Víte třeba, že velikonoční nádivku můžete upéct i pro ně? A nejen tu…


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 13.díl!
Michaela Weidnerová 2.4.2018 110752x Zdraví

Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem, ke kterému se váže spousta tradic, zvyklostí a také specifických pokrmů.  Ve většině domácností se pod různými dobrotami stoly doslova prohýbají, a tak není vůbec divné, že existuje i spousta receptů pro naše čtyřnohé mazlíčky. A my opět vybíráme dva z nich.

Velikonoční nádivka pro psy                      

Co budeme potřebovat?

  • 500g kusového vepřového masa (lehčí varianta – kuřecí nebo krůtí maso)velikonoční nádivka pro psy 
  • 250g uzeného vařeného masa
  • ¼ l mléka
  • 5 – 7 vajec
  • Starší bílé nebo celozrnné pečivo
  • Nasekané mladé kopřivy (případně sušené)
  • Čerstvé nebo sušené bylinky dle fantazie (barfovací bylinky, celer, petržel, polníček, pampeliška…)
  • Máslo nebo olej na vymazání zapékací nádoby

Maso uvaříme do měkka, scedíme a nakrájíme spolu s pečivem na drobné kostičky. Směs vyskládáme do vymazané zapékací nádoby, zalijeme vývarem z masa a rozšlehanými žloutky a necháme dostatečně vsáknout. Poté promícháme s najemno nasekanými kopřivami (v případě, že jsou čerstvé, nejdříve spaříme) a s bylinkami. Na závěr ještě opatrně zašleháme hustý sníh z bílků a pečeme zhruba 30 minut při teplotě 180 °C. Podávat lze teplé i studené.

Velikonoční cukroví pro psy            

Co budeme potřebovat?velikonoční cukroví pro psy

  • 250 ml hladké mouky
  • 200 ml celozrnné mouky
  • Hrst rozsekaných škvarků
  • 125 ml netučného vývaru z masa, kostí nebo zeleniny
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sušeného mléka
  • 1 lžíce oleje
  • ½ lžičky sušeného droždí
  • Špetka soli

Všechny sypké ingredience včetně škvarků důkladně promícháme dohromady. Ve vzniklé směsi vytvoříme uprostřed důlek, do kterého pomalu nalijeme rozšlehané vejce spolu s olejem a vývarem a rukama vypracujeme těsto.  Nejprve necháme na teplém místě přibližně hodinu odpočívat a poté vyválíme asi 6 mm plát, ze kterého vykrajujeme libovolné velikonoční tvary. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě předehřáté na cca 190 °C, po deseti minutách ztlumíme na 150 °C a dopékáme ještě dalších deset minut. Hotové cukroví krásně voní a má narůžovělou barvu. Po vychladnutí skladujeme v uzavřené dóze na suchém místě.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová, Iveta Panýrková

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

 

Doporučujeme z našeho e-shopu
Novinka
Sušené krůtí krky
ZB000462
od 20
Novinka
Sušené hovězí plíce
ZB000458
od 21
Novinka
Sušené hovězí srdce
ZB000453
od 26
Legendy československé kynologie
Skladem
ZB000002
od 129
Novinka
Obojek SOFTY
Vyberte barvu
Obojek SOFTY
ZB000096
od 0
Kam dál ...


    Článek zařazený v seriálu: Recepty (30 článků)