Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 11.díl

Máte sami rádi sekanou či jiné zapečené masové dobroty? Teď můžete podobné laskominy připravit i pro svého psa a uvidíte, jak mu budou šmakovat. Stačí se jen důkladně seznámit s dnešní porcí receptů! Tak hurá do kuchyně!


Láska prochází žaludkem! I tím psím! 11.díl
Radek Anděl 5.3.2018 40459x Zdraví

Hlavní ingrediencí v tomto dílu našeho společného kuchtění je maso, které se bude ještě s dalšími přísadami zapékat v troubě. Už při představě provoněné kuchyně něčím podobným se budou sbíhat sliny nejenom vašim pejskům, ale dokonce i vám samotným. Psí pekáček a psí sekaná jsou totiž jasná volba! 

Psí pekáček               

Co budeme potřebovat?recepty 

  • 1kg jakéhokoliv masa (hovězí, kuřecí, zvěřina…)
  • 3 – 4 malé nahrubo nastrouhané brambory
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • ½ plechovky bílých fazolí v nálevu
  • šálek bujónu

Maso nejprve nakrájíme na kostičky a poté smícháme s ostatními přísadami. Vzniklou směs vložíme do zapékací misky a zalijeme bujónem. Nejprve pečeme asi deset minut zprudka v předehřáté troubě na cca 200 - 220 °C (lze připravit i v mikrovlnné troubě) a následně ještě dalších deset minut dopékáme při 170 – 180 °C. Podáváme jako hlavní chod v okamžiku, kdy pokrm zchladne na pokojovou teplotu.

Psí sekaná     

Co budeme potřebovat?recepty

  • ½ hrnku libového hovězího srdce
  • 6 plátků rozlámaného celozrnného chleba
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • ½ hrnku kukuřice nebo jiné zeleniny
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky rozemletých skořápek
  • ¼ lžičky sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku

Všechny ingredience smícháme dohromady, případně podle potřeby přidáme vodu a vypracujeme těsto hladké konzistence. Směs můžeme podávat syrovou nebo upečenou. V druhém případě ji dáme do pekáčku nebo jiné nádoby do výšky 4 – 5 cm, důkladně upěchujeme a pečeme při teplotě cca 180 °C přibližně 20 – 30 minut.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

 Foto: Michaela Weidnerová, Eva Durasová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.

Kam dál ...