Láska prochází žaludkem! I tím psím! 17.díl

Máte chuť svému pejskovi opět sami připravit něco dobrého na zub? Máme pro vás další dva tipy na domácí mňamky, které vám ani nedají moc práce. Takže tentokrát hovězí prejt a tvarohové oplatky ve slané nebo sladké verzi.

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 17.díl

Hlavní roli v dnešním vaření budou hrát ovesné vločky, oblíbená a vděčná to surovina do nejrůznějších pochoutek pro naše psí miláčky. A uvidíte, jak se budou olizovat, až jim naservírujete domácí hovězí prejt nebo tvarohové oplatky. Tak dobrou chuť…

Hovězí prejt pro psa            

Co budeme potřebovat?hovězí prejt

  • 500g mletého hovězího masa
  • 200 – 250ml vody
  • 20 – 50g ovesných vloček
  • 1 – 2 lžičky za studena lisovaného oleje (dýňový, sezamový, slunečnicový apod.)
  • 100g mrkve
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 2 – 3 listy: čínského zelí, kopřiv, ptačince
  • sedmikrásky (i s květy)

Pomleté hovězí maso zalijeme vodou, přidáme ovesné vločky a vaříme. Asi po dvou minutách varu přidáme nastrouhanou mrkev a drcený česnek. Za občasného promíchání vaříme ještě deset minut. Před koncem vaření přihodíme zelené listy a ještě krátce povaříme. Sedmikrásky nebo čínské zelí dáme až po ukončení vaření. Před servírováním pejskovi zamícháme do krmení lžičku nebo dvě nejlépe dýňového oleje. Není nutné obohacovat o další vitamíny, zvířata si je tvoří poměrně spolehlivě sama a také touto úpravou zůstane v krmné dávce dostatečné množství přírodních a dobře využitelných vitamínů. Pejskovi podáváme nejlépe vlažné.

Tvarohové oplatky               

Co budeme potřebovat?tvarohové oplatky

  • 250g tvarohu
  • 200g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 1,5dcl mléka
  • 1,5dcl lněného semínka
  • (před použitím spařit vroucí vodou, ale nevařit!)

Směs je možné dochutit nejlépe rozemletými játry nebo třeba sýrem. Méně vhodná je nadrobno nakrájená slanina či jiná uzenina. Je možné udělat také sladkou verzi přidáním lžíce včelího medu.

Postupně ve tvarohu rozetřeme vejce, ovesné vločky, lněné semínko, zchutňující přísady a dle potřeby pro lepší zpracovatelnost přiléváme mléko. Podle fantazie vypichujeme libovolné tvary (např. kostičky) a pečeme 15 minut do křupava při teplotě 200 °C. Přidáme-li maso, doba pečení se může prodloužit na cca 20 minut.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová

Zdroj: časopis Animal Energy

«Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! »

«Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.»


Diskuse k článku Láska prochází žaludkem! I tím psím! 17.díl

Pravidla diskuse Nápověda

Redakce www.ecanis.cz nechce pravidly pro online diskuzi omezovat, platí však pravidla, která by měl každý diskutující respektovat. Pro zjednodušení je lze shrnout do tří zásadních bodů. Diskutující musí dodržovat pravidla slušného chování a zákony České republiky, a nesmí zneužívání diskuzí ke komerčním účelům. Každý, kdo tato pravidla ctí a dodržuje je v online diskuzi na www.ecanis.cz vítán.

Nápověda pro diskuzi