Láska prochází žaludkem! I tím psím! 15.díl

Slavíte doma nejen narozeniny své, ale i ty psí? Výborně! Máme pro vás dva tipy na zaručené dobroty právě pro tento okamžik. Je libo narozeninový dort anebo raději slavnostní bábovku?

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 15.díl

Víte, že i pro naše čtyřnohé kamarády existuje řada receptů na různé dorty, bábovky, koláče apod., kterými jim můžete udělat radost například k narozeninám, za složenou zkoušku či získané ocenění na výstavě? A jak se budou olizovat! Uvidíte sami…

Narozeninový dort               

Co budeme potřebovat?

  • 500g krůtího masanarozeninový dort 
  • 300g celozrnných kolínek
  • 200g ovesných vloček
  • 2 větší mrkve
  • 1/2 středně velkého celeru
  • 1 větší petržel
  • 1 červenou řepu
  • 1/2 litru zeleninového vývaru
  • 1/2 litru masového vývaru
  • 2 polévkové lžíce nori vloček
  • 2 lžíce lososového oleje
  • 1 lžíce oleje z ostropestřce
  • 2 balení želatiny (každé na 1/2 litru tekutiny)
  • 1 krabička oplatkových kopretin na ozdobu
  • Olivový nebo slunečnicový olej ve spreji

Kolínka uvaříme podle návodu, scedíme, necháme vychladnout. Dohromady v jedné nádobě uvaříme maso a zeleninu. Poté vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar uchováme, zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, maso nakrájíme na kostičky. Na přípravu želatiny použijeme vývar z masa a zeleniny. Formu zevnitř postříkáme olivovým olejem (může být i slunečnicový ve spreji). Do připravené formy vrstvíme ingredience tak, abychom měli vrstvu kolínek jako první a jako poslední (bábovka pak lépe drží tvar). Když máme formu naplněnou, nalijeme připravenou želatinu a dáme dortík vychladnout (nejlépe do druhého dne) do lednice. Před podáváním ozdobíme kopretinami nebo jinou jedlou přízdobou. Dobrou chuť kamarádi!

Tento recept nám zaslala Daniela Barbora Jugasová. Děkujeme.

Slavnostní bábovka             

Co budeme potřebovat?slavnostní bábovka

  • Vepřové nožičky, hlavu nebo kolínko
  • Ovesné vločky
  • Jakákoliv oblíbená zelenina
  • Vejce
  • Čerstvé nebo sušené bylinky

Maso uvaříme tak, aby se dalo dobře obírat od kostí. Poté pokrájíme na menší kousky, kůže a ostatní části pomeleme nebo rozsekáme v mixéru. Přidáme zeleninu, ovesné vločky, vejce, bylinky a případně další ingredience, které nám napadnou nebo je má pes rád. Důkladně promícháme a směs nalijeme do bábovkové formy (nejlépe silikonové), zalijeme teplým vývarem z nožiček (hlavy, kolena) a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).

 Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

Foto: Michaela Weidnerová, Daniela Barbora Jugasová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz!
Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.


Diskuse k článku Láska prochází žaludkem! I tím psím! 15.díl

Pravidla diskuse Nápověda

Redakce www.ecanis.cz nechce pravidly pro online diskuzi omezovat, platí však pravidla, která by měl každý diskutující respektovat. Pro zjednodušení je lze shrnout do tří zásadních bodů. Diskutující musí dodržovat pravidla slušného chování a zákony České republiky, a nesmí zneužívání diskuzí ke komerčním účelům. Každý, kdo tato pravidla ctí a dodržuje je v online diskuzi na www.ecanis.cz vítán.

Nápověda pro diskuzi