Láska prochází žaludkem! I tím psím! 11.díl

Máte sami rádi sekanou či jiné zapečené masové dobroty? Teď můžete podobné laskominy připravit i pro svého psa a uvidíte, jak mu budou šmakovat. Stačí se jen důkladně seznámit s dnešní porcí receptů! Tak hurá do kuchyně!

Láska prochází žaludkem! I tím psím! 11.díl

Hlavní ingrediencí v tomto dílu našeho společného kuchtění je maso, které se bude ještě s dalšími přísadami zapékat v troubě. Už při představě provoněné kuchyně něčím podobným se budou sbíhat sliny nejenom vašim pejskům, ale dokonce i vám samotným. Psí pekáček a psí sekaná jsou totiž jasná volba! 

Psí pekáček               

Co budeme potřebovat?recepty 

  • 1kg jakéhokoliv masa (hovězí, kuřecí, zvěřina…)
  • 3 – 4 malé nahrubo nastrouhané brambory
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • ½ plechovky bílých fazolí v nálevu
  • šálek bujónu

Maso nejprve nakrájíme na kostičky a poté smícháme s ostatními přísadami. Vzniklou směs vložíme do zapékací misky a zalijeme bujónem. Nejprve pečeme asi deset minut zprudka v předehřáté troubě na cca 200 - 220 °C (lze připravit i v mikrovlnné troubě) a následně ještě dalších deset minut dopékáme při 170 – 180 °C. Podáváme jako hlavní chod v okamžiku, kdy pokrm zchladne na pokojovou teplotu.

Psí sekaná     

Co budeme potřebovat?recepty

  • ½ hrnku libového hovězího srdce
  • 6 plátků rozlámaného celozrnného chleba
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 2 velká vejce
  • ½ hrnku kukuřice nebo jiné zeleniny
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky rozemletých skořápek
  • ¼ lžičky sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku

Všechny ingredience smícháme dohromady, případně podle potřeby přidáme vodu a vypracujeme těsto hladké konzistence. Směs můžeme podávat syrovou nebo upečenou. V druhém případě ji dáme do pekáčku nebo jiné nádoby do výšky 4 – 5 cm, důkladně upěchujeme a pečeme při teplotě cca 180 °C přibližně 20 – 30 minut.

Tak si dejte „do nosu“, pejskové!

 Foto: Michaela Weidnerová, Eva Durasová

Máte i vy nějaký osvědčený nebo vychytaný recept, o který byste se rádi podělili s ostatními? Tak neváhejte a pošlete nám ho nejlépe i s fotografií na redakce@ecanis.cz! Rádi ho pod vaším jménem zveřejníme.


Diskuse k článku Láska prochází žaludkem! I tím psím! 11.díl

Pravidla diskuse Nápověda

Redakce www.ecanis.cz nechce pravidly pro online diskuzi omezovat, platí však pravidla, která by měl každý diskutující respektovat. Pro zjednodušení je lze shrnout do tří zásadních bodů. Diskutující musí dodržovat pravidla slušného chování a zákony České republiky, a nesmí zneužívání diskuzí ke komerčním účelům. Každý, kdo tato pravidla ctí a dodržuje je v online diskuzi na www.ecanis.cz vítán.

Nápověda pro diskuzi